Translate

söndag 27 oktober 2019

Haga Schweizeri-premiär

Hej vänner.
Mycket har hänt sedan jag var här inne senast. Väldigt mycket.
Jag vill dock främst berätta om senaste veckan som har varit väldigt spännande och rolig för min del.  Som många av er vet så har ju min Oscar under lång tid slitit på med arbetet kring att öppna Haga Schweizeri på Ljusgården inne på NK. Tillsammans med kompanjonen Anna Cardelius. Som de jobbat. Minsta lilla detalj måste sitta för att få ett fint resultat.
Vid de tidigare satsningarna, på Torsgatan, Fleminggatan och Söder har de gjort väldigt mycket av det praktiska byggandet också men denna gång var det ett än större projekt där de måste leja firma mer för att bygga allt från grunden. Men såklart kan de ändå själva sy kuddfodral och göra snygga smörknivar, matsedlar och mycket mycket annat.
Vi börjar från söndagen den tjugonde oktober, då var Oscar och Emelie med i direktsändning på Nyhetsmorgon Tv4. Under flera timmar fick de visa prov på vad de kommer att erbjuda på Schweizeriet.

Emelie är kökschef och en stjärna på att sätta smakerna. Under sändning visade de bland annat prov på smörgåstårtan som Oscar började med för några år sedan, prinsess smörgåstårtan, som är helt underbar. Jag har ätit den så jag vet. De vill nu ta in smörgåstårtan i finrummet igen.

På måndagen åkte jag med tåget till huvudstaden där jag direkt gick till NK. Oscar mötte mig i personalingången och jag fick tillgång till ett kort så jag kunde komma in och blev en sk gästarbetare! Ja, så kallade han mig, sonen. Ett bra och roligt namn. Jag har aldrig jobbat som det innan.


Här står jag några våningar upp i NK och blickar ner mot det som snart skall öppnas upp för Stockholmare och alla som vill avnjuta Schweizeriets goda läckerheter. Här är det ännu en "byggarbetsplats" där bakom spegelväggen.


En av alla hantverkare som nu monterar upp en av de fina ljusskyltarna som visar Hagas logga, den fina Haga kungen. Många var vi som trängdes följande dagar, elektriker, snickare, målare, kaffespecialister, personal, kassaregister experter och ja, jag vet då inte allt Trångt och tajt med tid, precis som det ju så lätt blir. Vi hade deadline onsdag kväll klockan nio. Så det packades upp kartonger med porslin, grytor, glas etc. Samtidigt som elektriker stod på stegar och monterade belysningar etc. Smärre kaos kan tyckas, men då alla hjälps åt så gick det galant. 


Jag fick fantastiska dagar då jag fick vara tillsammans med all den goa personal som nu laddar och lär för fullt. Här på bilden är det onsdag och dags att lära upplägg och avsmakning av några av de menyer som kommer att finnas. Emelie häller här upp en underbart god och krämig soppa i det fina handdrejade fatet. 


Jag nämnde provsmakning. Ja, du kan tro att det jublades då personalen fick smaka den underbara omeletten, alla i korus överens om att det var så gott och läckert upplagt. 


Onsdag kväll, klockan 21, då börjar snickarna att riva spegelväggen som har dolt det fina som växt fram under senaste veckorna. Dammar så ner allt det som var så städat och fint innanför väggarna!
 Torsdag morgon är personal och Oscar o Anna i full aktivitet med att städa och förbereda för pressfrukost och invigningstal.


Lokalen rymmer åttiofem sittplatser. Den faluröda tonen har kommit in på NK.


Det finns flera sittplatser längs med räcket som vätter ut mot ljusgården. Här gillar man att sitta och äta och titta på kunderna som går förbi.


Så här vackert blev det då väggarna togs bort. 


Kyldisken välfylld av många läckerheter. 
På Haga Schweizeri kan man äta frukost, lunch, afternoon tea, "bara fika" mm. Allt bakat från grunden och såklart svenska produkter såsom ostar från Brostorp, must från Rudenstams osv. 


Vid lunchtid på torsdagen kom Patrik, David och Ebba också. Då satte vi oss och avnjöt första måltiden på plats. Vad kan väl passa bättre än att få anjuta en Tarte Flambée. 
Magiskt gott och otroligt mättande.


Torsdag kväll och dags för mingel och invigningstal med Oscar och Anna. I mitten Tomas Lyon som  har ritat alltihopa, såklart i nära samarbete med Oscar och Anna. Det är detaljerna som gör det. Helheten är inget man bara får, den kräver arbete. Mycket arbete. Tomas har varit med sedan start av Hagas utveckling. Vilket gäng de är.


Mingel kvällen är slut och jag får en kram av Annika Jankell. Många roliga möten denna kväll och vi är så glada att få vara med om detta.


Familjen Målevik samlade, nu kan vi andas ut efter en fantastisk dag och kväll. Jag är så oerhört glad och stolt för de mina. Ni de mina, som är så fina. Livet är underbart. Tack att jag fick dela detta med er. Tack Oscar att jag fick vara med dessa dagar. Och nu, Lycka till...

Nu får jag leva på minnena en tid. Men jag tror inte det kommer att dröja så länge förrän jag är åter på Haga Scweizeri. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.