Translate

tisdag 27 augusti 2024

Vårt livs projekt, vill du hänga med på vår resa?

 Måndag morgon, vi har kommit till slutet av augusti 2024 och mycket har hänt sedan jag senast var här. Jag lovade att återkomma med att berätta vad jag gjort senaste året, tiden efter mitt arbete med Hjärtats hus. Vill du hänga med på min tidsresa så är du välkommen här. 

Vi har under många år planerat att bygga ett hus här på gården. En lång process av planering har pågått och under hösten 2022 var vi framme vid att ha placerat ut var huset skulle stå, hur grunden skulle se ut osv. Så nu var det dags att sätta spaden i jorden och komma igång.

Jag kommer att lägga ut bilder här undan för undan så får ni se vad det blev av det. Om det blev något hus!?

Jo, det blev det.


Efter att ha stakat ut var grunden skulle bli kom Janne, en otroligt skicklig grävmaskinist, med sin maskin och satte skopan i jorden. Vårt livs största projekt var i gång.


Janne byggde en mur då vi behövde höja nivån för plattan. Och sten har vi gått om och Janne är skicklig på att bygga. Att använda material vi har känns såklart helt logiskt att nyttja såklart. Att bygga ett hus som kommer att smälta in fint här på gården men med vår egen touch. Bilderna och visionen finns i mitt huvud, nu gäller det att göra verklighet av det.


Förberett för nästa steg.


Mäta mäta och få en jämn platta, en förutsättning för att få en bra grund.


Nu bestämmer vi var de olika rummen så småningom skall vara. Badrum och kök osv.




                                            Förberett och klart för nästa steg. Nu är vi igång.
                                                     ......fortsättning följer........