Translate

lördag 31 december 2022

Önskar dig ett gott slut på detta märkliga år och ......

 .........önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. 

Må 2023 få bli ett bra år, för oss alla. För vårt land, för Europa, för världen. För barnen, för oss vuxna, för djuren, för alla. 

Hur skall man kunna sammanfatta ett sådant år som 2022? Det känns som vi som lever har fått uppleva så mycket som vi knappt visste att det kunde bli till. En väldigt omtumlande tid för de flesta av oss. 

Men mitt i allt som händer runt om oss så gäller det att se till det goda, det positiva, det glada och det som betyder mest för oss. Att få vara friska och ha varandra. Och det är jag tacksam för. Att få följa dessa härliga barnbarn som är fulla av liv och energi, det ger mig energi.




Under detta året har familjen här i Målviken också utökats med dessa två härliga katter. Charlie och Prinsen. Två underbara herrar som nu är sju månader gamla och sköter sig alldeles utmärkt. Har redan tagit möss och gör som katter skall göra, både allvar och mys.


Oscar kämpar vidare, öppnar upp portarna till nästa ställe i serien för Haga Tårtcompani och Bageri, denna gång på Mariatorget. 


Premiär öppning, alla laddade som vanligt. Fyllda hyllor med gosaker. 


Härlig miljö även på detta ställe. 

  
                                               I augusti laddades det för bröllop. Killarna kör slips-skola


En förväntansfull brudgum med finklädda barn. Frank fick äntligen kliva i sin kostym


Familjen Målevik


Kerstin.


 Att ännu ett år ha fått ha kvar mina kära föräldrar som ännu kämpar på och visar bevis på att hålla i och hålla ut. Jag är så imponerad av mor och far. Jag önskar jag vore närmare så jag snabbt kunde komma in på en fika och bara vara där en stund. Men med dessa åttio mil emellan oss så är det inte så enkelt. Men de har varandra fortfarande, det är jag evigt tacksam för. Kram till er kära mor och far, vi ses framöver hoppas jag.



Besök på kyrkogården i Marieby, september -22


Julen är nu över, vi fick äran att vara med Oscar och familjen i Tingshuset under julafton. Denna miljö är magisk och såklart blir julen ännu vackrare då. Vi hade dessutom lite snö vilket förhöjer stämningen.


Måleviks barna  julen-22


 Henrik tänder ljus innan vi sätter oss till bords. Ho ho ho.



Jag fick bidra med lite med betoning på lite. Gjorde bla en "ost-gran" som rullades i färsk persilja och "ljusslinga" av flagad mandel och "julgranskulor" av granatäpple.  



Vid jul brukar vi ju jaga också. Ofta står jag vid spisen så de andra jagar men i år kunde även jag vara med. Och en galt på runt åttio kg kom i min väg, eller rättare sagt bössans väg. Kul då det går bra och känns bra. 




Denna bild målade jag för flera år sedan, då jag började jobba fram tanken som blev våra mötesplatser. Den känns lika rätt idag som då. 


Jag vill skriva några rader om Hjärtats hus också. Det älskade projektet som har tagit stor del av min tid och engagemang under åren sedan 2014. Ja egentligen började det hela med min cancer sjukdom 2009! Hade jag inte blivit sjuk då och överlevt det hela hade jag heller inte fått uppleva allt detta som sedan hände! Du som följt mig sedan tidigare vet hur vi har jobbat för att få till våra mötesplatser som idag finns på fyra orter i Jönköpings Region. I Jönköping, Eksjö, Värnamo och Tranås. De ca femtio volontärer som jobbar ideellt i detta och gör ett fantastiskt arbete. En vision som gick till ideellt arbete, som ledde till projekt med Regionen som samverkanspartner, till att bli en del av Region Jönköpings verksamhet. Där vi under 2021 bestämde oss för att även bredda och bjuda in besökare från andra diagnoser och grupper. Nu spelar ingen roll vad man lever med för sjukdom, vad man har med sig i sin ryggsäck, tidigare patient eller patient nu, närstående idag eller tidigare. Alla är lika välkomna. 
Nu är detta unikt i vårt land igen, det finns ingen annan region som bedriver samma verksamhet som oss. Där vi samverkar med sjukvården, både regionens vård, kommunens, privata aktörer, med personalen, med patientföreningar, med studieförbund, med företag, med kommun, med landsting etc. 
Sedan starten med Regionen 2016 har vi haft ca 6500 besökare hos oss. Det värmer mig så oerhört då jag tänker på alla vänner jag fått, alla goa kontakter jag fått, alla fina samtal jag fått ta del av från besökare såväl som volontärer. Otrolig resa.
Dock finns det ju en ände på det mesta. Efter lång tids funderande och frustration att inte räcka till, blev det i november bestämt att jag lämnar stafett pinnen vidare och kliver av som samordnare för Hjärtats hus. Det gör ont och det är inget lätt beslut att ta. Men någonstans måste jag i detta vägskäl ändå välja familjen och vårt egna företag. Energin är tämligen använd i mina batterier.  Och någonstans måste jag landa i att det vi har åstadkommit genom dessa år har bringat god frukt och alltjämt skall få leva vidare. Jag är så stolt och tacksam att vi fick prova detta och att det har burit så fin frukt. 
 Ersättare för mig är redan tillsatt och kommer att ta över allt mera under första månaderna på det nya året, innan jag lämnar helt. Det kommer att bli bra, det vill jag tro. 
Egentligen känner jag mig inte färdig med visionen jag har för Hjärtats hus. Det finns så mycket mera att göra. Att få igång även kvällsöppet för de som arbetar dagtid, för yngre besökare. Att komma på banan igen såsom det var innan pandemin, där är vi inte än. Men ingen vet heller om det kan bli som det var innan, ibland känns det som det inte blir som innan någonsin mer. 

Nej, det känns faktiskt som vi människor har gjort ändringar i våra liv som gör att samhällsengagemanget och ideellt arbete har förändrats. Jag hör från bla studieförbund att det ser så ut hos dom också, att det är svårare att få kursledare, att föräldrar valt andra aktiviteter liksom barn och unga.  Ja, tänk vad ett virus kan förändra världen!

Nu är det några timmar kvar av detta år. Snart vänder vi blad och ser fram mot ett nytt oskrivet år. Ingen vet hur det kommer att se ut. Spännande eller skrämmande? Ja, det väljer vi själva hur vi vill se på det. Jag vill tänka att det nya året skall bli ett spännande och givande år. Ett år då vi får uppleva positiva saker, både nära och fjärran. Det finns så många goda krafter, så många människor som vill oss väl. Så mycket ljus att lyfta fram. Och kom ihåg, hur mörkt det än är, finns det en enda ljusstrimma så syns den, det kan inte mörkret dölja.  Ljuset skall övervinna mörkret. 

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.




1 kommentar:

Skriv gärna en kommentar här om du vill.