Translate

lördag 6 mars 2021

Sorg och glädje, så är livet

 Men oj vad länge sedan jag var inne här då!!!!

Pinsamt, du som brukar titta in här undrar väl var jag tagit vägen? Vill bara säga att jag lever och mår väl, så ock min familj. Mycket har hänt sedan sist.

Om man skall börja med tråkigheter så ställer ju pandemin till det för oss alla. Så frustrerande att inte kunna mötas då man vill, att inte kunna njuta av varandras sällskap då man vill. Jag vet inte hur många gånger under detta år som jag har fått en idé att , tex nu skall vi bjuda hem dem.... för att i nästa sekund komma på att , nej det kan vi ju inte alls det! Och med tiden har jag nästan blivit likgiltig, tappar modet fast jag inte borde göra det. Kunde väl aldrig tro att det skulle få sådana här stora påverkningar och under så lång tid. Men håll i och håll ut, vaccin är på gång och jag vill se ljuset i tunneln.

Nog om det nu.

Jag vill nämna några ord också om min goa och kära vän MayStina, som stilla somnade in i sitt hem 24e februari, efter lång och otroligt tuff kamp. Goa MayStina, som jag har haft så många fina samtal med genom  åren. Fick lyckan att få ha henne som vän i ca 37 år! Många är vi som kan ställa oss i den skaran att känna oss sedda och hörda, då MayStina var en stjärna på att lyfta och stötta. Så rik jag känner mig att ha fått vara med henne så lång tid men sååå jag nu saknar att inte längre kunna samtala med henne. Ja, senare tid har det mest varit via mail och sms, då hennes hälsa gjorde det jobbigt för henne att tala. Men då hon hade talets gåva även i skrift så blev det många stärkande digitala samtal också. Vi hade en gemensam sak varje vår nämligen att plocka gullvivor här i Målviken. Ibland kom hon hit till oss och vi kunde gå ut i hagen för att plocka tillsammans, ibland åkte jag dit med ett stort fång av gullvivor som jag visste hon älskade så mycket. Denna vår blir inte detsamma, nu får jag plocka mina gullvivor själv. Men jag kommer att ägna var blomma till minnet av dig. Vila i frid MayStina och TACK för allt du har gett oss alla. 💓💓💔💖💖💖



Tider kommer och tider går, vänner kommer och vänner går. Glädje och sorg, omvartannat, så är livet för de flesta. 

Den 3e februari fick vi för andra gången uppleva lyckan att få bli Farmor och Farfar. Underbara lilla Kerstin föddes och kom till vår familj med stor Lycka. 

Älskade lilla tös, att jag får vara med om detta är fantastiskt. Så tacksam är jag.


Frank blev stolt storebror efter lång väntan. 
På natten då Kerstin kom till världen facetimade vi med mor och far och vi fick för första gången se det lilla underverket. Du vaknade Frank där vi satt med mobilen i sängen. Och lyckan vi alla tre kände då vi fick somna igen var total. Så mycket roligt vi skall ha i framtiden. 💖


Kerstin Anna Margareta

En annan rolig sak som hänt. Jag har ju sedan jag fick ta farväl av Moa (januari 2020) känt en stor tomhet och längtan men inte vågat tänka mig att bjuda in en ny hund i familjen. Det fick gå en tid. Men så i höstas kände jag att det var dags. Jag har länge tittat på olika raser och landade så i att jag skulle vilja få en Welsch Springer Spaniel. Men att hitta en var ju lättare sagt än gjort, nu under pandemin verkar alla vilja skaffa hund! 
Tur eller vad men jag fick nys om en uppfödare inte långt härifrån. Bjöd in mig själv till dem för att få träffa en hund. Kennel Funbone visade sig vara en fullträff, valpar var på gång och i slutet av året stod det klart att jag skulle kunna få bli vid en valp. Nu blev väntan lång. Att både vänta på ett barnbarn och en valp, det är stort. 
Och det blev så att samma morgon som goa MayStina lämnade oss så var det dags att hämta min nya livskamrat! Glädje och sorg, så som livet är för många.

Välkommen till vår familj Funbones Go-Go Boy, vår Nisse.


Zita vande sig snabbt vid en ny familjemedlem. Fördelen med Jämtar som är så vänliga och förståndiga. Turligt nog så har ju Zita sin fotölj som bara hon ligger i och dit når inte Nisse än så länge, så dit går hon när hon vill vara själv. 


Nisse, åtta veckor gammal. 

Så mycket roligt vi skall ha, du o jag. En ny följeslagare då vi stängslar, åker båt och mycket annat. Hoppas dock att du inte blir allt för fascinerad av fåglar och annat som man kan jaga. Vi får se.

Ja, detta inlägg blev verkligen av skiftande karaktär. Liv och död, glädje och sorg. 
I MayStinas dödsannons står det en dikt av Bo Stterlind.

Att dö är seger
inte nederlag
Det lyser över bergen
Natt har blivit dag
Sörj inte den som äntligen är fri
Och frukta ingenting ty Gud är liv

MayStina , du lyser i din frånvaro.




2 kommentarer:

  1. Hej du och jag har förlorat 2 nära vänner i oktober lämnade ewa Carlsson detta jordiska henne jag var 14 år första gången som vi träffades nu i februari gick Majstina till sitt hi

    SvaraRadera
  2. Hej du och jag har förlorat 2 nära vänner i oktober lämnade ewa Carlsson detta jordiska henne jag var 14 år första gången som vi träffades träffades nu i februari gick Majstina till sitt himmelska hem hon varföreståndare för Bibelåret 85-86 där jag var en av de elever som alltid skall minnas henne skulle gärna träffa dig och prata om dessa personer som betyt

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar här om du vill.