Translate

söndag 4 december 2011

Rättspsykiatriska avdelningen!

Hej.
Såg ni på tv fyra på morgonen där dom pratade om tjejer som skrivs in på rättspsyk tillsammans med diverse förbrytare istället för att få hjälp!
Den vanliga psykiatriska vården slussar visst över en del direkt till rättspsykiatrin istället, trots att dom inte gjort något brottsligt.
Vad är detta? Är det Sverige idag eller var är vi? Har vi inte kommit längre i utvecklingen än att vi låser in unga tjejer itvingade handskar och hjälm för att inte kunna skada sig själva, ensamma! Då dom behöver hjälp och stöd av människor. Människor som bryr sig om dom och engagerar sig för individen.
Jag önskar er verkligen lycka till, ni tjejer som skrivit boken nu om denna svenska företeelse. Och bra jobbat du Elin som var med i tv idag, modigt av dig att stå upp och ifrågasätta den "vård" du utsattes för under tre års tid. Hoppas verkligen att det kommer igång en debatt som leder till ändring och till förbättring, annars är det ju bara såååå pinsamt.
Det händer mycket i vårat samhälle känns det som. Många slevar som rör om i grytorna. Jag tänker på Carema som fått det hett om öronen, och det var ju inte en dag för tidigt! Hoppas det blir bättring där med. Så här kan vi inte ha det.
Jag skrev ju härom dagen om det gamla talesättet om ättestupa. Och nu förra veckan nämnde dom just ättestupa i ett nyhetsprogram också, farhågan om vart vi är på väg. Intressant men skrämmande.
Nu har vi kaffehurran på och grannen kom precis in med nyinhandlade mazariner. Trevligt. Och på tv kommer snart jaktstarten i skidor så det blir spännande.
Ha en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.