Translate

måndag 28 december 2015

Tomte på rymmen

Ja se man kan då inte vara borta många minuter innan det händer saker här på gården! Trots att man har tomte som ska vaka över alltihopa, trodde jag!


 
Som du kanske minns så byggde jag ju ett tomte hus för en tid sedan dit tomten flyttade in. Ljust och trevligt har han, granris att värma fötterna på, så ingen nöd går på  honom. Nja, det enda jag kan komma på är väl i så fall gröten! Jag missade att sätta ut gröt till honom! Åh, är det därför han rymde?
Vi var borta från gården från juldagens eftermiddag och ett dygn framåt. Och döm om min förvåning då jag kommer hem och möter honom stående precis så här , på marken, utanför sitt hus! På fötterna! Hel! Inte ett endaste blåmärke på honom. Till och med lyktan i hans hand var hel!!!!
Anar att det hade blåst rejält och av korsdraget i huset ramlade han ut. Men att han lyckades landa på fötterna och stå kvar där , DET är ett mysterium. Han är ju ändå ingen garntomte precis och höjden på hoppet var rejäl.
Ja, vem vet. Kanske har han fått hjälp att ställa sig upp igen??????
 
Är det någon som har svar på denna gåta så hör gärna av dig!
 
Tomten har hur som helst flyttat tillbaka och har hållit sig där sedan dess. Funderar i skrivande stund om jag skulle ta ut lite ris a la malta till honom? Gröten är ju slut..... Ja, det får det bli.
Önskar dig en fortsatt trevlig dag.

1 kommentar:

  1. Lita aldrig på en tomtenisse, särskilt inte i juletid!

    Det som hänt är att tomten, som så många gånger förr, ställt sig på tröskeln och spanat ut över nejden för att kolla att nissarna sköter sina sysslor- dvs de som inte jobbade i tomteverkstan.

    Ack nej -eländes elände- denna gång trampade tomten i luften, voltade 2 varv och landade slutligen med nyllet i marken! Lite ont gjorde det förstås, men eftersom tomten är en tuffing så reste han sig upp, torkade av sig, greppade lyktan och låtsades som om inget hade hänt. Efter en stund började dock tomten att grunna över varför han kände sig en smula yr. Näe, det kunde inte bero på vurpan för tomten var lite yr en bra stund redan innan han gick fram till öppningen, detta var en gåta. Hur hängde det ihop? Tomten grunnade och grunnade, men gåtan fick inget svar.

    Tomten grunnar vidare, men nissarna säger att de har svaret på gåtan! Jo visst, det var nissarna som fixade lunchen idag! Dagen till ära serverades det även en av nissarna tillredd julglögg, minsann! Nissarna säger att de har ett riktigt mumsigt (?) recept på sin tomteglögg och att det är endast tomten som får smaka på denna ljuvliga brygd. Nissarna ville inte berätta mer, trots mina påstridiga frågor, så kanske får vi aldrig veta hela svaret på denna gåta!?

    Gott Nytt År!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar här om du vill.