Translate

tisdag 15 mars 2016

Stockholm IGEN!

Halloj.
Öppnar min blogg och inser att det är alldeles för länge sedan jag skrev något. Ja det dråpliga är att förra gången jag skrev satt jag på #Haga Tårtcompani & Bageri. Och det gör jag idag också!!! Ha, så det kan bli. Det är ju verkligen inte var dag jag är här.
Men jag älskar att sitta här. Miljön här, dofterna av nybakat, att se min son och hans goa medarbetare baka tårtor och annat gott. Ja, det är helt underbart. Jag fick dessutom smaka alldeles nygjorda chokladpraliner. Heeeeeelt underbara. De bara smälte i munnen, framför allt den med smörkola inuti.

Vad har då hänt sedan senast? Ja, massor. Så måste det ju vara eftersom jag inte har skrivit på länge.

Vi har fått klartecken till att köra Hjärtats Hus i Jönköping så nu gasar vi så gott vi kan. Vi har haft öppet ett par gånger och kommer att ha öppet hus under ytterligare tre tillfällen under våren. Nu på måndag den 22 mars, 18 april samt 24 maj. Alla mellan 14-19. Då vi hälsar alla cancersjuka (färdigbehandlade eller under behandling, oavsett sort) och deras anhöriga. Vi håller till i flygeln bredvid Ryhovs Herrgård i Jönköping. Ett jättetrevligt hus med skön atmosfär. Ja, det känns riktigt gott. Nu gäller det att sprida läget så så många som möjligt vet om att möjligheten finns att droppa in till oss och fika o umgås. Känner du någon, vet någon som kan vara berörd, eller du själv så är ni alla hjärtligt välkomna.  Hjälp oss att berätta om Hjärtats Hus och dess uppgift.

I dag drog jag visst en vinstlott redan från morgonen. Jag och min bror har varit i Jämtland och firat käre far som fyllt åttio år. Jag tog flyget till Stockholm för att vara en stund här och åka vidare med tåg mot Småland till kvällen. Lyckat drag då det visade sig att alla tåg var inställda mellan Östersund och Sundsvall på morgonen!
Bror min åker tåg i morgon. Då får vi hoppas att de rullar på som vanligt igen.

Firat Far. Ja, det känns verkligen gott. Att ha haft möjligheten att få vara tillsammans med mor och far under helgen. Det är en ynnest och inget självklart. Inte då man nått så hög ålder och inte med de avstånd geografiskt som vi har mellan oss.
 Vi överraskade dem dessutom då de inte visste att vi skulle komma. Så det blev väldigt lyckat och alla var glada.
Under lördagen lyste solen från klarblå himmel och vi kunde ta en sparktur till skogen där vi satt på sparken och njöt av värmen på kinden. Inget går ju upp mot den Jämtländska solen i mars månad.
Och du må tro att jag blev lycklig då jag igår kväll fick se att det var lite Norrsken på himlen. Jag älskar norrsken. Det var nära att jag sprang ut för att få se det bättre. Jag minns faktiskt hur jag som barn sprang ut i bara nattlinnet, bara för att stå och se detta färgsprakande skådespel på himlavalvet.
Men nu är jag ju vuxen och förståndig så jag stod vackert kvar där vid fönstret och blickade upp mot himlen.

 
En av alla buketter som käre far fick att njuta av framöver. Hoppas de står länge.
 
 
Vilka tvära kast det har varit senaste tiden. Förrförra veckan tillbringade jag och maken på Teneriffa. Vi firade vår trettionde bröllopsdag, lite tidigt men ändå. Den är ju inte förrän i sommar men då vill vi vara hemma.
Vi hade det så gott. Vädret var inte det bästa men det var verkligen gott att få vila och njuta av tiden tillsammans. Bara ta dagen som den kom. Att äta gott, hinna prata till punkt utan att bli avbrutna av telefon och annat. Ja, vi var på plats i Puerto de la qruz på söndagen och då kan man ju tänka att man skall vara utvilad efter fyra dygn. Döm då om min förvåning då vi under torsdagskvällen efter middagen, vid 19-tiden, lägger oss på sängen på rummet bara för att vila fem minuter men istället somnar och Sover i tolv timmar i streck!!! Efter att ha vilat i fyra dygn! Ja, det var nog på sin plats att vila då kan man tänka. Då gick vi ner i varv som man säger. 
Då vi skulle resa hem hade Novair gjort sin sista flygning hit och istället skulle Danish Air sköta hemtransporten. Tyvärr blev jag väldigt besviken. Vädret var dåligt i Sverige så förseningar kan de säkert inte rå för. Men då vi passagerare blir utkörda i en buss från gaten till planet, packade som kor i en djurbil, sillar i en sillburk, fick vi stå där i över en halv timma! Inte helt enkelt i värmen med noll luftkonditionering. Dessutom en del äldre personer som hade det riktigt kämpigt. Det slutade med att människor knackade på rutor och till slut lyckades få upp ett par rutor så vi fick lite syre. Inte bra.

Ja, ja vi kom hem lyckliga och nöjda i alla fall. Och efter denna Jämtlands resa får det väl vara nog med resandet nu för ett tag.

Föresten. Vet du vad en Surjämte är? Alltså en SurJämte? Jag brukar presentera mig som en sådan då jag kommer från Jämtland och det är ett vedertaget begrepp. Taxichauffören som jag åkte med på morgonen berättade dess betydelse, som jag aldrig har hört förut.
Nämligen: Förr, långt tillbaka i tiden så stoppade jämtarna halm och tidningspapper i stövlar och skor , för att hålla värmen. Med tiden surnade detta och det lär inte heller ha luktat så gott. Då blev det surjämte.
Ja, vi får väl tro vad vi vill om den saken.
Jag är hur som helst oerhört stolt att komma från republiken Jämtland. Så det så.
Önskar er en fortsatt trevlig dag. Nu skall jag smaka av en nybakad kardemummabulle och en kaffe. Sedan drar jag vidare söder .

 
I lördags var det för övrigt flaggdagen för Jämtland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.