Translate

tisdag 16 februari 2016

Stockholm

God förmiddag säger jag. Idag från vår vackra huvudstad. Sitter på älskade sonen Oscars #Haga Tårtcompani & Bageri med en god kopp kaffe. Måste planera dagens intag av goda saker då utbudet är fantastiskt här. Här finns underbara semlor, bullar, tårtbitar, mackor, soppa på gång. Och jag orkar ju inte trycka i mig så mycket. Så nu sitter jag med en slät kopp kaffe o det vattnas i munnen vid tanken på allt gott det finns att välja på.
Under förmiddagen ska jag gå till det andra bageriet, på Fleminggatan 107. Där blir det nog lunch. Tillsammans med en härlig tjej, Marie Robertsson. Hon arbetar i #Rehabiliteringsprojektet Mun och Halscancer Stockholm Gotland. Ska bli roligt att träffa henne och diskutera deras upplägg och arbete liksom vårt Hjärtats Hus.
Ikväll skall jag leta mig ut till Sigtuna för att delta i Internationella Vårdplanen Cancerrehabilitering. Hoppas på givande och konkreta samtal som man kan använda i framtiden.
I morgon kväll skall jag äta middag med min kompis Elisabeth, min "Skottlands" kompis.
Vidare tåg till Linköping hela torsdagen. Ja, det var väl den veckan det! Gäller att använda tiden väl.

I går var det Internationella Barncancerdagen. Hörde i radion att det tändes marschaller på flera orter i landet, ett för varje drabbat barn. Moa heter en tjej i Jönköping som arbetar för att få till det hon kallar för Syskongrupper. Låter som en fantastisk ide. Att kunna få stöd av en Syskongrupp då man har ett cancersjukt syskon. Henne måste jag få tag på. Kan vi hjälpas åt via Hjärtats Hus ibland kanske? Det tål att forska vidare i.
Ja, så här ser det ut i min hjärna numer. Att tänka framåt, i nya banor, nya möjligheter, allt för att cancersjuka och anhöriga skall få bättre stöd.

Senaste veckan har det ju tagit några steg i rätt riktning. Att ha en lokal att samlas i känns fantastiskt.

Nu ska jag titta på Oscar då han jobbar på här. Fantastiskt roligt att följa honom i utvecklingen. Minns det som igår då han snickrade o målade här inför öppnandet. Nu strilar det folk i kö här för att avnjuta läckerheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.