Translate

måndag 10 oktober 2016

Ömsom kallt och ömsom varmt.

Ja, idag har varit en dag med olika temperaturer. Det var ju älgjaktspremiär idag så vi gav oss upp vid 4,30 för att klä oss, göra matsäck, gå ut med hundar, packa bössa osv osv. Är ett företag att komma iväg på morgonen så det krävs lite planering kvällen innan.
Jag satt i ett högt torn, från början i mörker, men sakta kom ljuset och jag kunde urskilja träd och stenar, jordhögar som i gryningen skulle kunna vara ett djur, i fantasins värld. Det var urkallt. Blåste och regnade på tvären.
Så varför utsätter man sig för detta? Ja, det undrar jag också. Men nog är det lite spännande i alla fall, IFALL han kommer där rätt var det är. När du minst anar det kan han stå där.
Han kom dock inte fram idag, inte till mig. Jag satt och värmde mig med mitt kaffe och min filt. Det kan jag verkligen tipsa om att ha med en filt är suveränt. Jag drar runt på en tunn fleece filt, ser inte mycket ut och tar inte mycket plats. Men ack så skönt det är att svepa den runt benen, eller huvudet om det är riktigt illa.
Dagens jakttorn var ombonat och fint. Till och med en hylla att ställa kaffekoppen på. Inte illa.

Ja, hem och byta om. Kolla mailen och ringa några samtal. Och så gav jag mig ut i betena. Nu har nämligen korna begett sig hem till sin gård så nu skall stängslen ner. Och nu bytte jag temperatur kan jag säga. Nu frös jag INTE.

Nu är det kväll och jag sitter vid brasan och skall se på Kockarnas Kamp i tv4.
Jag har just läst bloggen om Fabian Bolin som berättar om sin kamp mot Cancern.

http://fabianbolin.waroncancer.com/2016/10/09/fabian-bolin-war-on-cancer-day/

En stark kille som blir allt starkare mitt i allt det sjuka han tvingas att gå igenom.

Och nu skall jag vila min kropp.
Trevlig kväll önskar jag dig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.