Translate

onsdag 10 maj 2023

Så glad jag blir för fin respons

 Har på senaste tiden förstått att min sagobok om StigHelmer Myra flitigt används på en förskola här i närheten. Så glad jag blir. Det var ju det som var min tanke då jag gjorde den. Har också träffat köpare som vill ha en fortsättning på historien!

Får samtidigt dåligt samvete att jag inte har jobbat för att sälja den än. Den ligger liksom kvar i kartonger här hemma, då jag inte har haft tid och muskler att marknadsföra den. Jag borde verkligen göra det känner jag, nu vet jag ju att den fungerar i barngrupper såväl som hemma i familjer.


Är det någon som läser min blogg som kan ge mig ett tips på hur jag skall få ut den? Hur får jag förskolor osv att känna till den? Har du tips så hör gärna av dig eller skriv en kommentar här nedanför så skall jag försöka ta tag i detta framöver. 
Idag har vinden piskat på ordentligt, fullt med vita gäss på sjön. Men solen har visat sig fint hela dagen och nu är väl ändå våren här. Tvättade bilen på förmiddagen, gäller att vara snabb med putsduken då dropparna torkar supersnabbt av både sol och vind. 
Idag har jag badat och friserat min Nisse. En lite rejälare klippning var behövlig. Han njuter då jag håller på i hans päls så han är smidig.
Såg du den nya programserien med bröderna Norén? Så härligt avsnitt härom kvällen då de var uppe i mina hemtrakter och fick ynnesten att spela in nykomponerad musik till de två systrarna som står på var sin sida av den spelgelblanka sjön och deras röster smälter så otroligt fint samman med brödernas röster. Fantastiskt. Snacka om att möta naturen och samspela med densamma.
Jag har på senare tid röjt i bla gamla papper. Slängde faktiskt en del av mina gamla noter, spelhäften sedan blockflöjts- och klarinettiden! Och även pärmen med noter från Josua Spelemän, som jag var del av under några år i Östersund. Nja, jag sparade förstås några blad. Tex sången "Alla fåglar kommit ren" som var utskriven på stencil som än i dag hade lukten av någon form av "sprit", ja nu pratar jag noter från mellanstadiet. Kanske var inte doften så stark idag, men den är desto starkare i mitt doft minne, jag minns den som igår. Positivt alltså, jag gillade verkligen doften! Minns hur doften lade sig som ett täcke i klassrummet då stencilen var nyutskriven och fortfarande nästan fuktig av vätskan. 
 Sången minns jag klart med för den delen, då vi sjöng i korus på sommaravslutningar osv! Härliga minnen.

Vi har nyss ätit hemmagjord tomat- och löksoppa och skall strax bege oss ut och fortsätta några timmar till Skönt nu då det är ljusare om kvällarna. 
Önskar dig en fin kväll.


1 kommentar:

  1. StigHelmer har jag läst för våra två yngsta barnbarn så jag tror att både jag och de kan den utantill. Den är såå bra. Illustrerar utanförskap på ett sätt som är "lagom" för de mindre barnen.
    Doften av stenciler kom till mej när jag läste det du skrev. Ja, det är positiva minnen..

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar här om du vill.