Translate

lördag 31 december 2016

Den röda tråden.

Så är jag där igen, sista dagen på ett år är här. Och jag är med! Tacksamhet får bli ordet för min del idag.
Det är populärt att ge en årskrönika i olika versioner, att ge en tillbakablick på året som gått. Och det är ju inte utan att man lätt ramlar i det spåret själv, tankarna snurrar över tider som gått. Men framförallt är jag oerhört nyfiken på året som ligger framför. 2017. Måntro vad det kommer att ge oss? Ett helt oskrivet blad, spelar ingen roll hur vi planerar och tror det skall bli. Vi vet ändå inte förrän efter året hur det faktiskt blev.

Året 2016. Ja, det har varit ett oerhört spännande och på samma gång slitigt år. Jag har fått så många nya vänner, så många nya upplevelser. I början på året fick vi klartecken från Region Jönköpings Län att de vill att vi drar igång verksamheten i Hjärtats Hus på allvar. Första träff blev i februari då vi bjöd in medlemmar från patientföreningar i länet. Under våren hade vi öppet vid fyra tillfällen, en gång i månaden.
Men så i augusti ökade vi växeln. Öppet varje onsdag eftermiddag. Jag har alltid åkt till flygeln med en flygande fjäril i magen, tänk om ingen kommer. Tänk om det här inte håller. Tänk om det inte är som jag tror. Tänk om??????
Och varje onsdag har jag åkt hem från flygeln med en GLAD och tacksam fjäril i mitt hjärta. En fjäril som vittar om att , jo, det här är rätt. Vi är på rätt väg. Så många möten med medmänniskor har stärkt vår tro på att vi är på rätt väg.
Så inte är det konstigt att jag ser fram mot ett nytt år.
Det är fortfarande många pusselbitar som skall falla på plats, vi hoppas ju och jobbar för att detta skall bli en självklar del i vårt samhälle. Vi hoppas och tror att det skall bli spridning på det, så att fler i länet kan få ta del av det. Fler i landet.
Vi behöver såklart mer ekonomiska medel framöver. Allt kostar ju. Men jag vilar i tron att är det meningen att vi skall löpa på så löser det sig också. Ja, jag sitter ju inte och väntar på att pengar skall ramla ner från himlen, det gör jag inte. Men jag hoppas vi kan komma till skott att söka pengar från Allmänna arvsfonden snarast. Och att de gillar vår verksamhet. Att det löser sig då det är dags.

Någonstans så känns det som det går en röd tråd genom hela denna process med Hjärtats Hus. En tråd som har sin början för många år sedan.
Då jag började min blogg, i oktober 2010, skrev jag som rubrik för min blogg
"En blogg där jag lyfter mina tankar om ett föränderligt samhälle. Om mina visioner och drömmar. Hänger du med?"
Jag har läst denna rubrik med jämna mellanrum, ibland kan man ju behöva ändra och förnya saker och texter. Men varje gång slås jag av att den stämmer lika bra idag som då. Exakt det är ju det vi håller på med , att göra verklighet av en dröm som kan göra stor förändring för många i vårt samhälle. Den där röda tråden........

Nu vill jag ta chansen att sända ett STORT TACK till alla ni som hjälpt till med visionen som blev verklighet. Utan er hade det inte gått. Och utan er besökare hade det definitivt inte blivit något.

Jag vill önska er ALLA ett riktigt bra  2017. Min önskan att vi skall få tillsammans utvecklas vidare, sprida möjligheten att träffas. Och framförallt så önskar jag er ALLA GOD HÄLSA. Må vi få ett bra år tillsammans.

I veckan fick jag filmen som Region Jönköpings Län har gjort under hösten. Här är länken. Hjälp oss gärna att SPRIDA filmen och bjud in den du känner.

https://youtu.be/Us60CHixQ7M

 
Gott Nytt År.
Välkommen 2017.

1 kommentar:

 1. Kära Maggie, en HJÄRTEKRAM med de varmaste önskningar om Ett Gott Nytt år!
  Ett år med glädje och värme från/i "Den röda tråden"!
  Du är fantastisk! Jag vill inte att du "säger emot" mig! Du har nog ALLTID haft kontakt med Den Röda Tråden, annars hade inte ditt hjärta haft så stort utrymme för andra! Nu är min önskan och bön att det skall bli lite tid och tillfällen för påfyllning!!!
  Kram o hälsning till dig o Patrik, ja hela familjen!
  MayStina

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar här om du vill.