Translate

måndag 1 maj 2017

Sköna Maj är här.

Hej vänner.
Första maj, nu är väl i alla fall våren här. Men det är en lurig tid, vinden är ännu kall, svårt att klä sig bra då man är ute och jobbar. Jag har i alla fall lyckats åka på en förkylning, känner mig lite bombad i huvudet idag och näsan rinner. Men vad är väl en förkylning? Det går snart över.
I går hade vi en körig dag i trädgården. Vi gjorde stöd för våra vinbärsbuskar. Sådde i lite mera gräs i gräsmattan, blir ju alltid lite jordhögar efter mullsorkens framfart genom vintern. Rensade i ett par rabatter, MEN OJ så mycket kvickrot! Detta fördärv till ogräs. Tänk om man kunde sälja detta ogräs, då vore jag miljonär på ett ögonblick. Jag närmar mig nog stunden nu att gräva upp hela den stora rabatten och börja om så att säga. Problemet är ju att vilken tid på året skall jag göra det? Det blommar ju från tulpansäsongen och fram till sen höst! Men så här kan det inte vara en säsong till... Suck.
Vi kunde faktiskt sitta på altantrappan och äta lunch. Visst hade vi varma jackor på oss osv men ändå. Det går framåt.

Jag smög ut i trädgården en morgon då regnet forfarande hängde kvar i grenar och knoppar. Naturen är verkligen ett skådespel.


I dag är jag ensam hemma. Har avverkat ett par timmar på kontoret och skall snart ge mig ner för att slutföra den stora målningen som jag jobbat på en tid. Fick ju förfrågan från Adelövs Pingstförsamling att måla ett träd. Har grubblat och funderat, vänt och vridit på olika upplägg, olika material osv. Men det blev till slut en målning som är ca 1m x 2m ! Inte helt enkelt att måla ett så stort motiv liggande på ett bord. Men så fick det bli. 
Nu skall jag färdigställa duken, sedan är det snart dags att åka till glasmästaren för att få det inglasat. En man i grannbyn har varit behjälplig att göra en jättefin ram till verket. Ja, käre nån, det blir spännande detta att få se den uppe på väggen så småningom.
Det är ju inte utan jag har undrat mer än en gång varför jag åtog mig detta uppdrag? Det är ju inte enkelt någonstans.... men visst är det spännande. 


Jag vill ge dig ett roligt lästips. Här får du följa Irene som är hemmafru och har så varit i många år. Hon tas lika given att vara just det av både sin man, sina barn och den förvirrade geten. Ja, den här boken gillade jag, många goa skratt och faktiskt en del tankeställare också. Att inte ta allt för givet utan att ta vara på de stunder och det liv man har tillsammans. 

Veckan som ligger framåt är tämligen späckad. I morgon kommer ett par kompisar till mig på kvällen. Jättekul. Onsdag har vi som vanligt öppet på Hjärtats Hus i Jönköping. Denna gång har vi besök från Linköping som vill se hur vi jobbar och uppleva stämningen på plats. Under eftermiddagen kommer en tjej som heter Linda åkande med tåg från Stockholm. Hon skall hålla en föreläsning vilket jag ser fram emot med stor spänning. Har bara pratat med henne på telefon än så länge. Torsdag och fredag får jag förhoppningsvis jobba, med exakt vad vet jag inte förrän jag är där. Lördag skall jag få komma till Blodcancerförbundets årsmöte och berätta om #HjärtatsHus och sedan skall jag fira en kompis som fyllt jämnt. Ja, sedan är det söndag igen.

Nu känner jag att jag skall ta mig ner till penslar och färg en stund. Måste hitta känslan innan jag sätter penseln i handen och inte minst sätter färgen på duken. 
Hoppas ni alla har en riktigt skön dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.