Translate

tisdag 21 november 2017

Mammografi- En livförsäkring

Hej vänner.

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev. Sist berättade jag om att jag blivit Farmor. Man kan tro att jag är så högfärdig och mallig så jag inte skriver mera till er för den skull. Men så är det inte. Inte heller beror det på att jag sitter med honom, mitt älskade barnbarn, i famnen var dag, även om jag skulle vilja det..... Nej, det är helt enkelt så att livet tar sig lite olika svängningar. I bland är det så mycket som snurrar runt om som skall göras osv och ibland kan det också vara så att jag inte känner att jag har så mycket att berätta... Jo, så kan det faktiskt bli. Även om jag älskar att skriva.
Ibland kan jag tom känna mig trött på allt vad sociala medier heter. Den senaste månaden har ju varit otroligt mycket skriverier och prat om haschtagen metoo osv. Och jag tror att vi bara har sett början på denna enorma boll som nu är i rullning.
Jag tänker inte ge mig in i den diskussionen här och nu. Jag vet vad jag tycker. Men jag hoppas, för allas skull, att hela samhället skall ta sitt ansvar och än mer tänka och leva efter det gamla kloka talesättet:   Du skall vara mot andra som du vill att andra skall vara mot dig.
Levde alla så skulle vi inte behöva alla dessa haschtaggar och påhopp och misstänkliggöranden osv.
Nog om det nu.

I morgon är det onsdag igen. Det betyder Hjärtats Hus för min del. Som vanligt är jag där mellan klockan 13-18 tillsammans med volontärer och goa besökare. Alltid lika spännande att se vad dagen ger av nya och gamla möten. Jag vet ju aldrig vem eller vilka,  hur många som kliver in genom dörren. En sak vet jag i alla fall, jag behöver inte sitta ensam. Vi är nu mellan 25-35 besökare varje onsdag. Mitt hjärta gläds då jag får se och uppleva  hur medmänniskor hjälper och stöttar varandra i efterdyningarna av cancer , hur närstående förstår varandra och även de hjälper varandra. Det är helt magiskt.

I morgon skall jag dock börja dagen betydligt mindre trevligt. Det är dags för årets billiga men ack så viktiga livförsäkring. Mammografi! Jag har av olika anledningar tvingats flytta fram och ändra tiden vid två tillfällen i höst och nu gruvar jag mig mer än jag gjort på länge. Är ju nu åtta år sedan jag fick beskedet om cancer, men ändå poppar rädslan upp. Men det är bara att bita ihop och ta emot denna möjlighet att få checka av brösten igen. Det diskuteras om risken av att röntgas så ofta som vi gör vi kvinnor, men jag vill hävda att det är en bra livförsäkring i alla fall. Mammografi är bra. Och läser du det som inte brukar gå då du blir kallad, tänk om och ta chansen du också.

Nu står min lilla Moa nere i trappan och viftar på svansen så den slår mot väggen! Med en glad förhoppning att jag skall säga varsågod! Ja, det blev faktiskt inte riktigt som jag tänkte då min älskade Zelma dog. Jag brukar inte ha hunden i sängen men efter att hon lämnade oss så fick Moa ligga hos mig ett par nätter, sedan blev det några nätter till och nu,,,,, ja nu är det en vana som hon inte vill bryta. Så fort det mörknar är hon på hugget och beredd att springa upp till sängen numer! Och ni skall se  hur hon beter sig då hon väl är där. Hon är inte normal tror jag. Ni skall inte tro att hon ligger på täcket vid fotändan inte! Nej, då, hon gör allt hon kan för att ta sig in under täcket och ligga nära mig. Helst på min arm med huvudet på min axel . Där drar hon en djup suck innan hon somnar. Hon kan också ta sats och krypa längre ner, ja det händer att jag vaknar och undrar om hon lever där nere, väl gömd under täcket. Ja, den hunden lider inte av att det blir varmt inte.
Ibland får jag nog av värmen som hon alstrar så då får hon så lov att ligga uppe på täcket. Men ofta vaknar jag då under natten av att jag känner en kall nos som jobbar för att ta sig in under täcket. Ha ha, ja dessa djur, nog är de tydliga minsann.

Nu skall jag gå ner till alla tre djuren och hålla dom sällskap i soffan en sväng.
Än får sängen vänta en stund. Önskar dig en trevlig kväll där du befinner dig.

Skickar med en bild jag fotade här i viken tidigare i höst. En svan-familj på morgonturne. En av föräldrarna lär ut hur man fångar mat tror jag visst. Festlig syn då den stod på näsa i botten och paddlade med benen. Morgonen var för övrigt magisk, dimman låg tät över sjön. Solen försökte bryta sig igenom. Underbart. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.