Translate

söndag 18 mars 2018

Solig söndag i mars.

Hej säger jag till dig som läser just nu.
Hoppas du har en go dag. Jag sitter just och njuter av klarblå himmel utanför mitt fönster, solen strålar och bländar mot den vita snön. Magiskt vackert. Vi hade skapligt kallt under morgontimmarna men jag skall snart ge mig ut och njuta.
Hundarna sover och vilar ut efter frukost. Patrik är i skogen och skotar. Passar på att koka en saltrulle så det doftar gott i hela huset av kryddor och grönt.
Nu har jag jobbat några veckor som anställd med projektet Hjärtats Hus. Så spännande och roligt. Börjar falla på plats då jag fått dator och telefon och andra praktiska saker. Allt har sin tid.
Roligt att få arbetskamrater igen. Men såklart en helt ny situation, ett nytt ställe med helt annat arbetssätt än jag upplevt i mina tidigare anställningar. Men jag trivs bra. Det är mycket att sätta sig in i, mycket att förstå. Men det finns ju alltid någon att fråga om jag inte förstår eller hittar.

Ja, jag måste ju berätta om en sen eftermiddag. Huset där jag sitter och jobbar är ganska stort , med många konferensrum och kontorsplatser. De flesta har sin arbetsplats tillsammans med någon annan i små rum, så finns det större rum med många platser. En av de första dagarna, jag var helt försjunken i allt jag hade framför mig, då jag satt med både min dator och jobbets dator och roddade flera saker parallellt. Klockan gick och då jag tittar ut i korridoren ser jag att det är släckt. Och jag lyssnar och hör att det är tyst! Oj, tänk om det larmas!!!! Jag slängde mig ut i korridoren och ner för trappan där jag hörde röster..... Där var ett par tjejer på väg hem och de förklarade för mig hur det funkar. Visst hade jag kunnat bli inlåst men jag hade  tagit mig ut själv , utan att ställa till det med larm osv.  Pust. Ja, det är mycket att lära sig till en början på ett nytt jobb.

I onsdags på Hjärtats Hus var vi fullt hus kan jag säga. Femtio besökare fyllde våra rum, samtalen var många. Det sjöngs allsång i soffan, det tränades Kalligrafi i ett rum, det kördes kropps- och balansövning, några gick på promenad, det var snackcafé med Prostatacancergänget. Ja, det var full rulle överallt.
Nu på onsdag kommer vi att få besök av organisationen Ung Cancer. De kommer nu i vår att starta upp träffar i Jönköping och vi kör då ett samarbete. Vi har ju ändå huset att hålla till i och fika det kan vi också ordna. Så roligt att nätverka, att hjälpas åt. Så häftigt.

Nu till veckan är det Onkologidagar på Elmia. Vi kommer att presentera oss med Roll up och broschyrer på plats. Men då hjälps vi åt, både volontärer och delar av arbetsgruppen. Bra, då min halvtid inte räcker till vad som helst. Det är  mycket man vill göra och måste hinna med och då går timmarna fort.

Vi har också bokat Volontär utbildning en helg i maj. Ska bli så roligt. Vi var lite rädda att vi inte hade tillräckligt många deltagare för att kunna genomföra kursen men vi har blivit fler nu. Känns så hoppfullt och spännande. Ja, sitter du och läser detta förresten och känner att du skulle vilja vara med på vår resa som Volontär så hör av dig. Självklart. Vi behöver all hjälp vi kan få. Med tanke på att vi skall öka ut och öppna i fler orter i vårt län så måste vi vara många.

I tisdags ringde Radio Västmanland angående Hjärtats Hus. Det blev intervju direkt i radion under eftermiddagen. Kändes väldigt bra. Det är ju såklart spännande att köra i direktsändning då jag inte vet innan hur många minuter man har på sig, vad frågorna kommer att bli. Men samtidigt blir det inte alltid bäst då de kan klippa ut en del av det man sagt i hopklippta intervjuer Ja, jag är nöjd. Jag gjorde vad jag kunde för att saluföra vår Region Jönköpings Län som ägare av projektet. Kul om fler landsting/regioner vill följa efter.

Nu i dagarna är det fyra år sedan jag besökte Maggies Cancer Caring Center i Glasgow och Kirkaldy! Fyra år!!!! Och tänk att jag än idag kan känna den goa varma känslan som de besöken gav mig. Det var fantastiskt.
Bild inifrån Maggie´s. En spegelvägg inne i huset speglade naturen överallt. Fantastiskt. 


Nu har jag pausat skrivandet en stund. Tagit en skön promenad med mina stavar längs den lilla grusvägen vid sjön. Såg en del fiskare ute på isen, de har säkert det gott idag. Dessvärre var det ett rådjur vid dikeskanten. En get. Troligen en räv som tog den av daga under tidig morgon. Usch, naturen är grym. Så fort jag gått en bit därifrån var kråkorna framme för att ta sin del. Det går fort.

Det får bli det hela vad gäller skrivandet denna dag. Nu skall jag se skidtävlingen från Holmenkollen.
Önskar dig fina dagar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.