Translate

tisdag 29 maj 2018

Hej, här är jag.

God morgon vänner.
Vad passar väl bättre än att börja dagen med en frukost på älskade Haga Tårtcompani och Bageri?
Och att då få skriva av mig lite tankar så här på morgonkvisten.
Är uppe i huvudstaden en sväng för att gå web-utbildning  för nya websidan som nu är klar för Bröstcancerföreningen Jönköping. Fick mysa hos sonen i går då jag lånade deras soffa över natten. Efter en god kvällsmåltid tog vi en härlig promenad runt Kungsholmen. Fantastiskt väder, ja det verkar ju vara så i hela vårt avlånga land.
Såklart hoppas jag på en givande dag med lite nytt innanför pannbenet.

Hur lever livet annars då? Det var ju länge sedan jag skrev i min blogg , igen....

Ja, jag har haft turen att få fira ännu en födelsedag. Denna gång blev det lite annorlunda. Många födelsedagar har jag ju tillbringat ensam under dagen då jag jobbat hemifrån senare år. Men i år tillbringade jag dagen på Qulturum i Jönköping som nu är min arbetsplats två dagar i veckan. Och där gick det minsann ut i mailen att det var min födelsedag så det var ett sjungande och gratulerande var jag än kom.
På förmiddagen var jag till ett annat ställe för att låna ett gäng yougamattor / tur jag har skaplig bil! De tar plats.
Vid lunch stod jag vid entren till sjukhuset och delade ut broschyrer om Hjärtats Hus och fick många goa samtal med människor där. Tänk så många livsöden man kan få möta bara man stannar upp och lyssnar.
Efter det var det dags att bege mig till flygeln där vi hade öppet hela eftermiddagen, som alltid på onsdagar. Det är en fantastisk känsla att komma innanför dörrarna och höra sorlet och skratten från besökare inne i huset. Och att mötas av Volontärer vid dörren som hälsar mig välkommen. Underbart.
Denna gång hade vissa minsann koll på att jag fyllde år så det blev sång än en gång för mig denna dag!

Eftermiddagen blev , som vanligt, intensiv. Vi hade nämligen besök av ca tjugofem studenter och deras lärare från USA. Jag fick äran att berätta för dom om vår verksamhet och bjöd sedan med dom att delta i våra aktiviteter en stund för att slutligen få fika. Sagt och gjort. Vi laddade med alla yougamattor vi hade utanför huset, i ett fantastiskt fint väder. Då vi brukar ha denna kropps- och balansövning så gott som varje onsdag brukar vi vara inne i det största rummet, sista avslappningsövningen sittande på stolar. Men det funkar ju inte med så många personer i rummet. Då får man ta till kreativiteten och nyttja utomhusmiljön som ju är fantastisk.


Som du ser på bilden ovan hängde alla på bra och gjorde som jag hoppades att de skulle göra.... Men så var det ju det där med avslappningen, de kunde ju inte få samma feeling att sitta på mattan tyckte jag. Och definitivt kunde jag inte gå runt och göra som jag brukar göra inomhus det sista, då jag berör huvud och axlar. Nu ville det till att släppa fram Förskollärartarmen i mig igen.....
Jag är nog lite smått galen och våghalsig men jag har för länge sedan lagt av att inte följa min intuition så med andra ord hittar man på något. Efter vår genomgång låg alla på sina yogamattor på rygg och blundade och njöt av fågelsång och trafik på avstånd. Jag smyger då runt och rör lätt vid deras hand, en liten stund vid varje person, bara beröra en liten stund. Tänkte att , oj tänk om någon hoppar till eller ryggar tillbaka? Men nej, alla låg helt lugnt och avslappnat. 
Efteråt säger flera hur de verkligen njöt av denna lilla stund att komma till ro. Och att just beröringen av  handen kändes så gott.

Ja man måste våga lite här i livet.

I morgon då vi har öppet igen kommer vi att köra samma sak igen tror jag. Men då har vi inga gästande studenter.

I augusti hoppas vi kunna delta på Blodomloppet som går av stapeln i knektparken i Jönköping. Vi samlar nu anmälningar och bygger lag. 
Vi har också deltagit i Hälsotorget i Tranås för att sprida att vi finns och att vi hoppas kunna öppna upp ett Hjärtats Hus även där. 
Ja, mycket är på gång. Roligt.

Tiden går fort då man har roligt. Jag älskar att sitta här på bageriet och njuter av sorlet av glada människor och klirrande koppar, doften av nybakt och grytan som nu är på gång med dagens lunch.

Men nu är det dags för mig att gå vidare. Mot kursen. Mot Odenplan. Bäst att ha lite tid på mig då jag ibland kan sno in mig på genvägar som blir senvägar.....

Önskar er alla en riktigt härlig dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.