Translate

söndag 2 november 2014

Nu känns det lite hoppfullare

Efter att ha haft sjuka hundar i en och en halv vecka så känns det som att det äntligen ger med sig nu. Ja jag ska inte ropa hej för tidigt men känns bättre. Moa började ju med att bli jättedålig i magen. Kräktes blod och fick inte behålla någon mat. Så hon fick jag passa och hjälpa under ett par dygn innan hon fick krafterna tillbaka. Koka kyckling och köttfärs för att få en mild mat till magen.
Så i torsdags var det så dags för nästa, Zelma. Hon kräktes inte blod vad jag såg men har varit desto värre i magen. Har behövt springa ut varannan timme under två och ett halvt dygn. Om jag hade haft grannar så hade de väl undrat vad i hela världen jag håller på med, ut i nattlinnet mitt i natten....
Nu har jag tvättat filtar och handdukar, duschat Zelma och skurat golv och bur. Så nu känns det hoppfullt. Hon är glad och hungrig nu vilket är ett bra tecken. Ska strax få lite kokt mat hon också. Varför dom blev sjuka vet jag inte. Vi har inget råttgift utlagt eller annat dumt som de kan ha fått i sig. Det enda jag kan komma på är fodret som jag bytte ut för en tid sedan. Långsökt men jag vet inte annars vad jag ska tro.
I morgon åker jag och köper det gamla fodret som de brukade ha förr i alla fall så hoppas jag att det blir bra igen.
I köket står nu en frall-deg på jäsning. Vi har servering och möte i kyrkan i eftermiddag. Så det laddar jag för .
Ja, den här helgen blev inte vad jag hade hoppats och trott. Jag har varit helt ensam hemma då Patrik och David är på jakt i Jämtland. Hade tänkt åka någon sväng till ex Jönköping för att träffa lite människor och shoppa lite. Men se det gick ju inte då hundarna har varit som dom har varit. Så kan det bli.
Jag har hunnit desto mera med affärsplan och andra saker då vi ska träffas till veckan igen, Stina, Evelina och jag. Kul kul.
På onsdag ska jag till Göteborg. Som representant från RCC Sydöst. Vi är två som ska åka dit för att träffa RCC från andra delar i vårt avlånga land. Ser fram mot den träffen, att få höra vad de andra jobbar med och vad vi kan göra tillsammans. Spännande.
På fredag ska jag på hälsokontroll. Det ser jag faktiskt fram mot också. Det kanske man inte ska göra men jag ser fram mot att få kolla mina värden, få prata med en sköterska och ta en allmän tjeck. Faktiskt. Jag fick ju svar från mammografin i fredags att allt var bra. Så det kan jag pusta ut från. Men då man har haft cancer en gång så känner i alla fall jag att det är gott att få ta en koll på allmäntillståndet också någon gång. Som  nyss fyllda femtio så är jag erbjuden denna koll av landstinget. Jag tackar och bugar.
Nej, nu ropar degen på mig. Nu har den jäst färdigt. Dags att rulla frallor.
Hoppas att du har en bra och fin dag.



Så här fin har munksjöbron i Jönköping varit under oktober månad. Rosa månaden. Lamporna i toppen ska alltså föreställa vara rosa även om jag tycker de känns väldigt lila.
Hur som helst, tack till Jönköpings Kommun som ställer upp på detta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.