Translate

söndag 22 mars 2015

En avkopplande söndag i mars.


Söndag i mars. Skidskytte på tv. På spisen står helgdagssteken och puttrar i grytan. I eftermiddag laddar vi för att åka och fira en tjugoåring. Ja, kan man ha det mycket bättre?
Jag har tid att sitta och skriva i lugn och ro. Ingen stress just nu faktiskt. Så skönt.

Härom dagen tog jag mig samman och bar ner alla mina ihopsamlade tidningsurklipp och bilder etc. Och recept pärmar som svämmar över av recept efter många års sparande. Hur bar jag mig åt då barnen var små? Då satte jag ju löpande in fotografier och höll ordning på recepten osv. Men nu, då jag tycker jag borde hinna bättre så är det sämre med ordningen. Börjar jag måntro att bli slö?
Hur som helst så fick jag ordning på mina recept. Har börjat om i nya pärmar, de gamla har gjort sitt efter trettio år av hårt användande. Nu står de fint på hyllan märkta med den ordning jag önskar och vill ha. Och jag har till och med börjat skriva mina favoritrecept i den fina boken jag fick av sonen för ett tag sedan. Riktigt roligt faktiskt. 



Tidningsurklippen då? Ja, jag har kommit en bit på vägen i alla fall. Tänk förr, jag sparade jättemycket då. På papperstidningens tid. Idag sparar man mer bilder och artiklar direkt i datorn istället, Egentligen kan jag tycka att det är lite tråkigt. blir ju inte det samma. Är ju roligare att titta i mina gamla album från barndomen med diverse urklipp och saker som hänt, trebenta kalvar och nyfödda kattungar. Simskoleavslutningar och juniorskidtävlingar osv. 
Ja ja, allt har väl sin tid.

Nu ska jag ta mig en promenad innan steken skall smakas av. Hoppas att du har en skön och fin söndag också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.