Translate

onsdag 4 mars 2015

Mysteriet med de försvunna skedarna

Ja nu har jag fått problem. Funderar allvarligt talat om jag är senil eller vad det är som händer?
Vi hade kalas för maken i söndags då släktingar mfl gästade vårt hem. Lyckat på alla vis och lyckades än en gång överraska med gäster som Patrik inte hade väntat sig. Kul.
Jag hade bakat ett par Williamtårtor för första gången i mitt liv och ett skapligt antal sorters kakor. Och bullar förstås. Så hade käre svärfar och svärmor med sig en tårta från Haglunds Bageri också, en redig gräddtårta.
Ja kalas så det förslår.




Vad är då problemet? Jo, på kvällen så diskade jag alltihopa och körde även kaffeskedarna i diskmaskinen. Ibland diskar jag de för hand då jag är rädd om dom. Men nu tyckte jag det var läge för en disk i maskinen.
Döm om min förvåning då jag dagen därpå skall lägga tillbaka skedarna och det saknas sju stycken!!!! Ja men hallå. Jag har gått igenom soporna, slängda servetter, kollat i skålar och koppar i skåp och lådor, letat både högt och lågt. Har lagt mig om kvällen och försökt att använda min livliga fantasi för att klura ut vad de kan vara. Ja, jag har verkligen gjort allt jag kan tycker jag. Men faktum kvarstår, de är faktiskt försvunna.
Hade det varit med små barn så hade jag gissat att de hade busat med mig och gömt dem på ett klurigt ställe men se det var ju bara vuxna människor.
Helt underligt.
Ja, följetongen får väl ha sin gång och jag får klura vidare. Får väl ta en dykning till i soptunnan innan den töms till veckan. Såååå konstigt.

Idag har jag varit inne på verkstad med en av bilarna som behöver servas och felsökas. Då fick jag låna en lånebil. Ha ha, en liten liten liten, verkligen liten, Fiat. Kände mig som Mr Bean, bara hans nalle i sätet bredvid som saknades. Kul att få köra lite olika bilar. Jag tror jag skulle trivas med att vara testförare för nya modeller. Kanske inte angående hastighet men komforten och utseende. Den här var hur cool som helst med taklucka och vit instrumentpanel.



Ja, det har sina fördelar att vara egen företagare. Ingen dag är den andra lik.
Nu ska jag försöka hinna ut på en promenad med hundarna innan det är dags för middag och fiskevårdsföreningens årsmöte som är i kväll. Solen går ner efter att ha varit synlig ett par timmar nu. Känns som det finns vår på gång framöver igen. Gott.
Hoppas du får en bra kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.