Translate

tisdag 8 september 2015

En glad värld skulle jag vilja ha.

Är du som jag trött? Trött av all information och alla nyheter som strömmar in Hela Tiden? Förvisso , vi kan välja att stänga av nyhetsflödet till en viss del. Vi kan välja om vi vill lyssna på nyhetssändningar. Vi kan välja om vi vill följa flödet på facebook och andra sociala medier. Visst.
MEN vi kan inte blunda för det vi ser omkring oss. Vi kan inte missa tiggarna som sitter vid dörren till livsmedelsaffären eller sjukhuset osv. Vi kan inte missa löpsedlarna med bilder från hemskheter som händer runt om i vår värld, på människor som flyr för sitt liv.
Och jag blir så trött i huvudet. Och fundersam hur livet skall bli framöver. Vad är det för värld vi går till mötes? Hur kommer världen att se ut om vi tänker oss några år framöver?
Ja, jag behöver inte rabbla allt här, du vet säkert så mycket mer än jag. Både vad som händer i vårat land och runt om i vår värld.
Och kanske är du också trött.
Ikväll har jag tillbringat goa timmar med ett par mysiga vänner. Vi diskuterade bland annat en del av detta. Gott att få ventilera med vänner och vända och vrida på sammanhang för att försöka förstå.
Vi diskuterade hur våra förfäder har haft det. Faktiskt hur flera av våra tidigare generationer har haft ett  fattigt och eländigt liv. Som statare, som ung änka, som övergivna barn osv. Och då pratar vi inte om så många år tillbaka i tiden. Ett par generationer tillbaka så såg vårt land och vår omvärld väldigt annorlunda ut.
Men hur kan det se ut som det gör idag då? År 2015! Borde vi inte ha kommit längre i vår utveckling?
Borde vi inte ha lärt oss av historien? Borde vi inte ha utvecklats till klokare människor?
Nej, nu flyr miljontals med människor från krig och elände, världen över.
Var kommer all ondska ifrån? VARFÖR?

Åh vad jag längtar till att få se en bättre värld. En värld med glada nyhetssändningar. Med positiva nyheter. Med glada människor i tv rutan och på våra löpsedlar.
Ja, jag vill inte dö och gå till en evighet. Det är inte det jag menar.
Nej, jag önskar vi finge ge varandra en positivare bild av livet idag, till varandra. Till våra barn och ungdomar.

Hur skulle det vara om alla världens nyhetsredaktioner och tv bolag skulle bara sända positiva nyheter under en månads tid? Inte ett enda elände. Inget elakt. Inget förtal. Inget ont. Inget illa. Bara positivt och bra.
Om alla människor kunde sluta bråka och ta ansvar för sin medmänniska skulle det inte kunna se annorlunda ut då?
Om alla människor tänker positiva tankar istället för onda och avundsjuka tankar, skulle inte världen se bättre ut då?

Nog är det en lockande tanke.
Vem ska börja? Finns det någon tv kanal som vågar hänga på ?

Nog är det en svindlande tanke , så säg?





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.