Translate

tisdag 29 september 2015

Haga Tårtcompani & Bageri

Hej vänner. Nu har jag just avnjutit en underbar lunch på Haga Tårtcompani &Bageri. Jag är såklart fantastiskt glad och stolt att få vara här.
Började min Stockholms vistelse med att titta in på Oscar o Annas nya bageri på Fleminggatan 107. Febril verksamhet inför måndag kvällens invigning. Jag gick sedan till deras första bageri på Torsgatan 79 där jag åt frukost med Goa vänner. Det är ju en klar fördel med stadslivet, att stämma möte med kompisar för att äta frukost. Händer av naturlig orsak inte ofta ute på landet...

Goa Elisabet och Lena.

Sedan begav jag mig tillbaka till Fleminggatan och hjälpte till med det jag kunde. Stämpla påsar och kassar, hantlanga mm. Lite smått panik med krånglande el, diskmaskin som inte hade kopplats in enligt överenskommelse, vattenläcka på Torsgatan, strejkande kassa apparat. Ja lite allmänt kaotiskt. Så som många skulle gå i taket för och fullständigt flippa ur för, minuterna innan gästerna anländer . Men se Anna och Oscar är verkligen suveräna. De delar på uppgifterna och tar tag i situationen och lyckas få till bra lösningar. Ett riktigt radar par.





Efter att ha bytt om och hämtat andan två minuter var det dags för träff med press på Fleminggatan. Och klockan 16 lades röda mattan ut och ett nöjt kompanjonpar tog emot. Lokalen fylldes undan för undan med glada människor med famnar fyllda av blommor. Det serverades champagne och goda snittar , ostar o skinka i olika former o smaker. Och så en underbart god äppelkaka. Med andra ord väldigt lyckat.



Jag njöt kvällen igenom och är så tacksam att få möjlighet att vara med. Bonnie o jag tog en promenad hem lite före Oscar o Henrik. Vi hann både äta en god kvällsmacka och spela spel innan de damp in.


Idag öppnades dörren så för allmänheten. Och jag har idag mest njutit av att se hur lyckat detta blev. Känns än en gång som man får bekräftelse på att dessa två har ett vinnande koncept. Dessa lokaler med den sköna röda falu färgen, mixat med marmorskivor och mässing stommar. En varm och välkomnande miljö. Och så har de en helt fantastisk personal som är glada och stolta för att få vara del i detta.

Idag har jag avnjutit både frukost och lunch här.  Till lunch åt jag en underbar pumpasoppa med macka till.
Ikväll lyfter jag från Arlanda vidare mot Frösön. Nu ska jag äntligen hem till far och mor. Ska bli riktigt gott.
Landar jag välbehållen i det fagra Jämtland så lär fortsättning följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.