Translate

söndag 13 april 2014

Lyxig helg

Vilken helg vi har då... Kalas efter kalas. Har inte behövt stå vid diskbänken eller spisen ofta nu inte.
Började med åttioårskalas under fredagskvällen. Jättetrevligt, god mat och rolig underhållning. Festen hölls på Spinkarps Gård, en fantastisk gård med många möjligheter. Yngve och AnnMari som har åstadkommit detta har jobbat hårt i många år och skapat en fin möjlighet till vila för kropp och själ för besökare. De har spa, övernattningsmöjligheter, tillgång till kapell om man vill fira ex bröllop. Och så nu denna härliga lagård där man kan samlas och ha stora kalas. Härlig miljö helt enkelt. Yngve hade dessutom förevisning i sitt fågelrum för mig och några nyfikna gäster under kvällen. Han sitter på så mycket kunskap och hade berättelser om många av djuren som finns där. Ja, jag är djupt fascinerad.

Så här vackert hängde ett par väl använda tofflor på en av stugorna. Har du inte varit på Spinkarps Gård så kan jag verkligen rekomendera det.

Jubilaren då? Jo, han var glad och uppspelt såklart. Ingen av alla gäster kan väl egentligen tro att han fyller åttio år. Tänk om man finge vara så pigg och fräsch vid den åldern, om man nu får uppleva det...  Ja, än en gång Grattis Thore, önskar dig och de dina en härlig framtid. Och tack att vi fick vara med på din stora dag.
 Ja igår begav vi oss så till Ikea för att hämta ut köket som David har plockat ihop. Vis av erfarenhet så var vi nu tre personer som i lugn takt packade del för del på de medhavda kärrorna där man tydligt kunde se samtliga koder smidigt så att vi kom genom kassan utan problem. Man lär så länge man lever. Som du kanske minns så hade vi ju ett elände då vi skulle hämta vårat kök då vi hade fått en list som ramlat mellan kartongerna och vi kom till kassan och summan diffar på nitton kronor jämfört med plocklistan... som vi letade då då. Längsta tiden för oss tog nog i kassan den gången. Så av den erfarenheten har vi lärt oss att man kan inte vara nog så tydlig i sitt packande. Och igår fungerade det bra.


Skönt att sträcka ut ryggen en stund där på Ikeas lager. En liten paus i arbetet....

Måste berätta vad som hände då vi gick ut från Ikea också. Utanför dörren satt en kvinna och hoppades få pengar.... en allt mer vanlig syn här i Jönköping och överallt känns det som.
Jag passerade och hon sa till mig "Hej" som hon sa till alla passerande.
Efter mig kommer så en kvinna och hennes barn. Den sittande kvinnan säger "Hej" till dom också och de går i rask takt mot bilen. Så hör jag bakom mig hur en man och hon ropar "Hej, Hallå" gång på gång. Jag vänder mig om och blir tvungen att stanna upp och följa skådespelet. Visar sig nämligen att kvinnan och barnet har tappat en förpackning med servetter. Det såg den sittande kvinnan och en man som visst är i hennes sällskap. Så nu ropar dom till den svenska familjen för att de ska få hämta sina servetter. MEN problemet är att de inte vänder sig om alls, de går nästan ännu fortare därifrån. Jag är tvungen att stå och titta hur detta löper på.
Under flera gånger upprepas samma rop för att få kontakt och efter en lång stund så vänder sig den svenska kvinnan om och förstår att dom faktiskt vill hjälpa henne ..... Men så pinsamt. Jag skäms för att vara svensk.
Hade jag ropat på henne så hade hon säkert stannat upp och undrat vad jag ville , men bara för att det var detta par så hade hon andra tankar i huvudet. ( ja det är ju så jag uppfattar det hela ska tilläggas. Hon kanske inte hörde, vad vet väl jag)
Är det inte tråkigt vilken sorglig utveckling vi ser i vårat samhälle? Tragiskt.

Ja ha ja, så blev det lördag kväll och nästa kalas. Bjudna på middag till goda vänner. Ännu en trevlig kväll med stekt lamm till middag och härligt umgänge. Tänk så bra vi har det.
Och nu sitter jag här och laddar för nästa taberas. Grannen över sjön fyller femtio år idag så i eftermiddag ska vi titta dit en sväng. Käre vänner. Vilken helg.
Hoppas du också har det gott och bra där du är. Och att du får en bra vecka. Jag är spänd och förväntansfull inför min vecka. Så mycket spännande på gång, så mycket som ska fixas och ordnas. Men det är väl då jag mår som bäst tror jag. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.