Translate

måndag 26 maj 2014

Vilken underbar födelsedag.

50 år! Ett halvt århundrade! Ja så gammal är jag nu. Eller som far sa, så mogen ålder har jag nått nu.
Hur som helst så känns det förträffligt bra, en förmån att få bli så gammal. I sinnet är man ju inte äldre än man känner sig. Till kroppen, ja den är väl som den är. Kanske är det den det märks mest på.
Men jag ska inte klaga. Jag har det så oerhört bra.

Hur var då födelsedagen? Vad gör man då man fyller 50? Så många har frågat senaste året hur jag ska fira den dagen.
Vi tog frukost på altan i sol från klarblå himmel. Fantastisk morgon.
Så körde jag Patrik till skogen då han skulle flytta skogsmaskiner. Det var ju en vanlig fredag och arbetsdag trots allt.

Hade inte bjudit någon utan ville ta dagen som den kom. Lite spänning med andra ord. Men Patrik hade fått en förvarning om att det kunde komma några. Så jag var förberedd med kaffebröd och tårta.
Hann bara hem från bilturen så kommer första paret. Med underbara blombuketter.
Och så löpte dagen på. Ena paret efter det andra kom hem till mig och jag fick en helt underbar dag tillsammans med goda vänner. Framåt kvällen kom David och Lovisa också.
Vi kunde sitta på altan hela kvällen i goda vänners lag och äta gott och njuta av sommaren som gjort sitt intåg nu. Fantastiskt.

Ha ha, världens Yngsta 50 åring. Den har jag inte hört förut. Tårta från Haglunds Cafe i Gränna.

Lördagen var det lite mera planerat. Förmiddagen kom våra närmsta släktingar på tårtkalas. Alla utom kära mor och far som bor för långt borta för att komma hit. Saknade dom såklart hur mycket som helst men så är livet. Dom var med oss i tanken och vi pratade om dom flera gånger såklart, som vi så ofta gör.
Så kom eftermiddagen då Oscar och kompani kom hem. Barnen samlade och lyckan total.

Underbar bukett från min älskade David. Och Lovisa såklart.

Då kom kuppen. Som jag gick på stenhårt.
Oscar kom inte samtidigt som de andra, de sa att han var på väg från Stockholm o snart skulle vara här. Det gick jag på såklart!
Så satt jag på bänken bakom en av altandörrarna, Patrik säger till mig att inte sitta på den. Jag förstår inte varför, jag kan väl visst sitta på den tycker jag. David går in och stänger av tvn som är på. DÅ hör jag något svagt underligt ljud. Hajar till och undrar om en hund har rymt? Och ställer mig upp. DÅ hör jag ännu mera att det är ett ljud som kommer uppifrån gården......jag går närmare och börjar ana ugglor i mossen. Säger till barnen att följa med och hjälpa mig att titta. Då jag närmar mig magasinet anar jag att Oscar är gömd någonstans och tror att han står bakom magasinet och binglar i en liten klocka.....
Hm. Så var det ju inte.
Ser plötsligt ett huvud uppe i fönstret inne i magasinet. Ja, där står Oscar med hörselskydd på och böjd rygg och binglar med en stor vällingklocka!!!!
Så grundlurad blev jag.
Jag har nämligen önskat mig att vi skulle försöka få till en klocka som slår här på gården, styrd av elektronik. Och fick av Patrik ett brev på morgonen att han har vidtalat byggmästare och tornursmannen för installation. Och nu kom alltså klockan!!! Underbart.

Jag fick massor med blommor. Massor underbara buketter. Fantastiskt.
Oscar hade dessutom hunnit med att måla en tavla till mig. Målat utifrån ett foto jag la på facebook för ett par veckor sedan. Med vy ner mot viken! Visst är den fantastisk.

Moa sitter och tittar utifrån berget. Helt ljuvlig.

Ja, nu borde jag sitta och bara njuta av alla blommor och intryck från helgen. Jag jobbar på det. 

Tack alla vänner för en fantastisk helg och tack att ni finns. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.