Translate

torsdag 31 juli 2014

Passions dansen

Städa, baka, laga mat, ja allmänt grejande inför helgens 100 års kalas! Då har vi bjudit släkten Patrik o jag för att fira våra födelsedagar, min i efterskott och hans några månader före. Hoppas på bra väder då vi blir ganska många. Man kan tycka att det är mycket att ordna med till ett kalas som detta. Och jo, visst är det det. Men nog är det roligt också. Jag njöt i går då jag handlade varuvagnen full av goda saker. Kände mig priveligierad att kunna göra det. Nu doftar det gott i köket igen av nybakade bröd....
Härom kvällen kom barna  och gänget hem. Alltid lika mysigt att få rå om varandra. Denna kväll var så oerhört stilla och vacker, ingen vind, varmt och skönt. Killarna fiskade ute i viken.

Här kämpar Oscar som bäst....


Dock inte med att få upp en stor gädda! Nej, någon hade lyckats sätta fast draget i sjön. Och se, då stod han så lämpligt till så han fick ta ett ryck. 

Patrik fick en liten abborre, ja det var väl hela kvällens fångst det. Men vi behövde inte hungra för den delen. Vi åt grillad korv och annat och avslutade med en liten liten bit av den nygrillade abborren.

Då jag tittar ut på altan nu så ser jag hur passionsblommorna i amplarna hänger och svajar i vinden. De numer långa rankorna når ner till räcket och med vindens hjälp ser det ut som om ändarna dansar på räcket. En passionerad dans, vad kan det annars vara.

Så har en hortensia fått för mycket hjälp av vinden och blåst omkull på golvet här ute. Om jag skulle ta och dansa mig ut och ta hand om den en stund. 
Hoppas du får en fin kväll, Än är sommaren ljum och skön. Än kan du ladda med vitaminer både för kropp och själ. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.