Translate

måndag 25 augusti 2014

Grönt besök på min veranda.

Ute öser regnet ner. Himlen är mörk och man kan ana åskan i fjärran. Och här sitter jag, torrt och varmt.
Tidigare i dag hade jag en ny gäst på verandan, en grön liten gäst.....


Minsann , är det inte en vårtbitare. Jag tror det i alla fall. Jag är inte så hemma på sådana små varelser men gissar att det är en sådan. Hur som helst så är det väldigt vacker. Satt där med sina långa spröt och kände särkert min närhet och borde känna sig väldigt liten bredvid mig. Cool liten filur.
Idag har jag så äntligen varit till sortergården med all taggtråd från vinterns städning i markerna. Fyllde en kärra med diverse skräp. Skönt att bli av med. Jag var inte ensam idag på tippen, säkert typiskt måndag då människor har städat och röjt under helgen.
Så var jag och hämtade min kyrkbänk som jag köpte på auktion i helgen. Vi hade en liten auktion i församlingen under söndag eftermiddagen. En sådan gammal bänk är ju ett häftigt minne från alla kyrkor man har besökt. Tältmöten och även olika frikyrkor hade ju sådana här träbänkar förr. Lite sentimentalt.
Förutom bänken köpte jag ett gammalt fönster och några linnedukar. Tänk att jag lyckades hitta mera som jag inte visste att jag behövde!
Hur har helgen annars varit? Ja, den har varit rolig. Vi blev hembjudna till goda vänner då deras barn och barnbarn var hemma också. Roligt att se dem alla. Och så var vi bjudna på femtioårsfest av min goa kompis Birgitta. Och tala om fest. Wow., så mycket gäster, god mat och trevlig underhållning. Där hade hon minsann tänkt till Birgitta. Har nog aldrig lyckats fått kännedom om så många nya människor på så kort tid. Tänk vad en presentation av en samling människor kan ge. Tack min vän att vi fick vara med och dela din roliga fest. Och än en gång välkommen i 50 klubben! Nu kör vi vidare.
Nu ska jag läsa vidare i mitt kompendium inför ett nytt möte i Jönköping angående bröstcancer processen i länet. Sitter med som patient och får tycka till i vårdens arbete där de jobbar för att få en mera likvärdig vård i hela länet. Intressant men mycket att sätta sig in i. 
Innan det mötet ska jag också träffa en kvinna angående några av mina bilder som jag ger till en hemsida för cancerforskning. Spännande. Vi ska kolla in format etc så det blir till allas belåtenhet.
Hoppas du får en bra kväll. Ute i regn eller var du nu än befinner dig. Jag håller mig nog kvar här inne en stund till. Hundpromenaden får vänta tills regnet har lättat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.