Translate

torsdag 25 september 2014

Återanvändning

God torsdag. Ska skriva några snabba rader innan jag går ut och börjar ta ner stängsel. Om inte himlen öppnar sig totalt igen vill säga. Det är skapligt plaskigt under fötterna nu efter natten och morgonens ösregn.
Härom dagen då vädret var så där höstskönt och vackert passade jag på att roa mig igen, att återanvända gamla brädor. Fantasin flödade, svetten rann och fort ska det ske. Så är jag, har jag fått en ide så ska det gå snabbt helst att få till den. Försökte dock att stanna upp och fundera innan jag satte sågen i de gamla brädorna från det som tidigare var staket här i Målviken. Höll mig fast vid tanken en stund tills jag hade mått och bilden klar i huvudet hur det skulle se ut, det jag fått ide att göra.
Sagt och gjort. Fram med såg och hammare o spik. Tumstock och skruv.....



Efter att ha sågat och påbörjat monteringen började det pilliga, att hålla upp sidorna och fästa upp. Helst skulle det ju bli rakt också. 
Men se så bra det blev.


Här står min färdiga drivbänk. Tänk vad gamla väderbitna brädor och lite färg kan göra.... Nu är det bara att vänta till våren då jag får plantera. Nja, får jag som jag hoppas på så kommer jag nog att börja redan i höst. Några lökar ska i och några plantor som jag hoppas ska kunna övervintra. Men först måste jag ha i massor med sten eller grovt grus, jord mm och fylla upp.  Tanken med denna är ju såklart att jag ska kunna stå i det närmaste rak då jag rensar och jobbar med denna.
Bra eller hur?
Så känns det såklart ännu bättre då man kan använda gammalt virke.
Så var det projektet klart. 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och ge mig ut mot stängslen. Dags att ta ner tråden i första betet, där har korna gjort sitt för detta år. Bort med tråd och stolpar, in i lagården så de får torka till inför nästa säsong. Önskar dig en bra dag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.