Translate

onsdag 1 oktober 2014

En gång i tiden hade vi.....

Ja, en gång i tiden hade vi en hund som totalt saknade lokalsinne. Han hittade verkligen inte alls. Då han dessutom var jakthund var problemen totala då han inte hittade tillbaka hem igen, Mystiskt det där.
Nyss då jag tog en dusch träffade jag en annan som totalt saknar lokalsinne. Och dessutom är totalt på fel plats vid fel tillfälle och inte begriper det heller . Vem talar jag då om?
Jo, en liten fluga. En LITEN fluga. Var nog en unge tror jag. Och den saknade lokalsinne. Helt klart. Den envisades med att vara kvar i duschen trots att jag skvätte vatten på den och sa till den att ge sig iväg. Den satte sig på väggar och draperi, på handduken osv.... Inte enkelt att vara en liten fluga och inte hitta rätt i livet. Mig veterligt så är den kvar i duschen. Den får väl så vara då.
Själv sitter jag nu i soffan, lite leabruten i min kropp efter att ha lastat och kört ved hela dagen. Staplat i timmar och fyllt vedboden. Så nu tänker jag sitta här och inte röra mig förrän det är dags att förflytta  mig till sängen. Så det så! Ja får se hur länge det varar. Sisådär fem minuter kanske. Vill nog strax släppa in alla hundar så de också får sitta gott i soffan. ......


Så här fin blev min skörd på paradisäpplen, första gången sedan vi planterad det.  Kokade äppelgele av dom.

Idag är det så första oktober, det är rosa månaden, alltså månaden då vi mer uppmärksammar cancersjukdomar och allt vi kan göra för att det ska bli bättre. Hoppas inte människorna tröttnar på allt prat om detta bara. Ica har än en gång lyckats i sin reklam. Det senaste jag såg var just en film där man uppmärksammar cancer. Väldigt bra tycker jag. Man blir ju i regel rätt trött på reklam men den här är faktiskt bra och har ett tydligt budskap.
Jag blir så kluven då jag pratar om min resa med cancer och engagerar mig i det. Jag vill ju och kan inte låta bli. Men får samtidigt dåligt samvete då jag lider med dem som har förlorat en kär i denna sjukdom. Då känner jag mig väldigt tjatig. Måntro om folk blir trötta på mig? Eller blir ledsna? Jag hoppas verkligen inte det. Jag hoppas de förstår att jag verkligen vill förändra och påverka till det bättre. Jag hoppas det.
I Jönköping ska nu i oktober belysningen på munksjöbron vara rosa, just med tanke på rosa månaden. Undrar hur många Jönköpingsbor som känner till det? Jag pratade om det på lokalradion för något år sedan vet jag. 
I måndags träffade jag politikerna i Jönköping ja, Tror jag nämnde att jag skulle göra det i en tidigare text. Hur gick det? Jo, det kändes riktigt bra. De lyssnade verkligen och gjorde sina anteckningar, tror jag. Ja, det vara ganska intressant att studera hur de lyssnade, vad de gjorde under tiden. Någon såg väl mest ut som den satt och lekte med sin laptop kanhända! Säger inte mera...ha ha.
Nej, men de lyssnade och vi fick sagt det vi tänkt tror jag. Bra diskussion. Skulle önska att det hände oftare egentligen. Inte typ vartannat år. Dessutom kommer i alla fall en del av dessa politiker att avgå framöver så man kan undra vad våra tankar kan leda till egentligen. Fast jag tror nog att de kan få beröra framöver i alla fall. Allt protokollförs ju så jag hoppas att de kommer till nytta framöver.  Det är bara att vänta och se.
Nu är det snart bonde söker fru och tänk att det tänker jag se. Så mysigt det ska bli.
Önskar dig en fortsatt skön kväll.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.