Translate

torsdag 16 oktober 2014

Marrocko 2014

Så är vi hemkomna från vår livs resa. Wow. Så mycket vi har fått uppleva under senaste veckan.
Patrik och jag fick ju i present av våra barn en resa till Marocko. Tillsammans med dom. Helt fantastiskt.  Vi har haft det jättekul tillsammans och fått uppleva så otroligt mycket. Svårt att föreställa mig innan då jag inte visste mycket om detta land.
Vi började med att titta in några timmar hos Oscar på Haga Tårtcompani och Bageri. Där fick vi lunch och vara med och fira att det just denna dagen var ett år sedan de skrev på hyreskontraktet för lokalen... Kul att det var just denna dag då vi var där samlade.

Väl på flygplatsen fick vi varsin underbart god kanelbulle av Oscar. Sämre kan man ju ladda för en utlandsresa.... Spända av förväntan.

Så kom en spännande resa med mellanlandning i Casablanka, norr om Marrakech vilket var vårt slutmål. En intressant flygplats där inget verkade fungera. Inte en enda klocka i den hall dit vi slussades för att vänta, inte stod det något på monitorerna som skulle visa när flyget skulle lyfta, folk grälade med personal då de troligen hade missat en flight och resenärer var totalt ilskna över att inte komma med. Total förvirring med andra ord. Inte underligt att då en av våra resväskor också blev kvar på denna flygplats. Tror vi i alla fall.
Den var inte med då vi sent om sider landade i Marrakech. Mitt i natten , lördag, vilket senare visade sig att det även var offerhelg just denna helg. Så verksamheten stannade liksom av! 
Sagt och gjort. Vi fick vara utan den resväskan i ett och ett halvt dygn. Och däri låg Patriks alla kläder, min bekini och våra necessärer. Så det kan bli. Lyckades få tag i tandborstar och tandkräm och Patrik fick låna kortbyxor och tshirt av David. Men se kängorna fick han vackert trampa omkring i och poolen kunde vi glömma....
Ja ja, Hotellet var toppen fint. I stadsdelen Gueliz, en ny del. Det heter Diwane Spa och Hotell. 


Den vackra hallen i hotellet. 


Våra hotellrum låg på rad i denna vackra korridor.


Utsikt från vår balkong ner mot restaurang och poolen. Helt underbart. Såklart.

Under söndagen tog vi promenad i staden och fick bland annat se hur de slaktade lamm innanför staketet in mot ett hus, mitt i stan, hur de sköljde blodet med vattenslang rakt ut mot gatan , inget konstigt med det! Är det offerhelg så är det..... Inte det en annan tänker sig precis men där var det fest.
Ja, det var faktiskt väldigt tydligt hur folket här liksom försvann under helgen och sakta kom tillbaka till vardagen under veckan som kom. Söndagen var det lugnt, måndagen tilltog mängden folk och sedan accelererade det. Precis som en vänlig personal på hotellet förklarade för oss under måndagen då vi själva börjat förstå att det var något speciellt i görningen. De firade under helgen och behövde väl några dagar på sig att kvickna till? Eller?
Måndagen då vi fått vårat bagage äntligen, efter att Oscar besökt flygplatsen vid flertalet gånger, njöt vi så äntligen i poolen. Underbart. 
Under tisdagen fick vi uppleva oerhört mycket och jag kan säga att jag aldrig i livet har varit så rädd någon gång som denna tisdag kväll. Varför? Ja, det ska jag berätta nästa gång här på bloggen. 
Nu måste jag laga middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.