Translate

fredag 23 augusti 2019

Tingshusets dag

Nu är det dags för en summering från Tingshusets dag 2019.
Det var ju samma dag som jag kom hem från min Norrlands/Norge/ Nordland resa. Men se efter det har det varit fullt ös med jobb och annat.
Som sagt, jag kom till Mjölby vid tiotiden på lördagsförmiddagen. Patrik hämtade mig och vi körde hem för att byta om, vit blus skulle det vara såklart. Tillhör man staben för servering etc måste man ha lite dresskode.
Vi landade i Hullaryd strax före tolv, lagom till att Henrik drog en snabb genomgång. Alla stod taggade och beredda- Måntro hur många som skulle komma denna dag... Förra gången, för  två år sedan ramlade det ju in ca 2000 besökare!!!! Nu då??? Inte kan väl så många vara intresserade i år igen.
Kön ringlade sig redan utanför häcken, alla beredda, regnet hade öst ner under förmiddagen men nu höll det upp. Henrik tar sin megfon i handen och stegar ut på gatan och hälsar alla välkomna.
Vi är beredda.....

Häktet stod redo....
 Bonnie är redo vid loppisen....

Stolarna är redo....

Och se direkt är kön ett faktum, i år igen. Den ringlar sig timme efter timme där kaffesugna och inte minst tårtsugna gäster vill smaka Oscars goda bitar. 
Tre kaffebryggare, pumptermosar som var fyllda från start så kör vi. 
Henrik kör guidade turer in i huset, först i tron att det skall räcka med en gång i timmen men se det blir två.... Precis som förra gången. Men den här gången har vi förberett med ett biljettsystem så inga större fejder uppstår i köerna som bildas. Inte vad vi vet i alla fall.
Det är flera aktörer i farten, det visas målningsteknik av bla Anne Håkansson som är orerhört skicklig kyrkomålare. Loppisar både för vuxna och barn.
Klockan tre håller  killarna auktion, kaffekön ringlar sig ännu likt en orm utifrån bryggeriet.
Så roligt detta är. Och inte en enda droppe regn på hela eftermiddagen.

Smart uppsamling av disk då flera hundra gäster fikade denna dag.


I köket rådde febril verksamhet för att hålla efter disk och kaffe. 
Men teamwork håller långt. Så roligt.

Kl 18 stängde vi så dörren, Henrik har då haft tio guidade turer i huset, auktionen löpte på bra och alla var lagom trötta och nöjda. Tårtorna var slut men det fanns ännu tårtbitar kvar så alla hade fått smaka av godisheterna.
Vi samlades sedan under kvällen runt det stora bordet där vi avnjöt hämtpizza!!! Ja, vad kan väl annars smaka bättre en sådan kväll. Resan efter dem kunde väl ha löpt på lite bättre om vi inte fastnat i kön i Tranås då det samma kväll var Tranås Cruising!!!! 
Ja, ja, vi är glada och tacksamma för detta event. Det som såg ut att kunna regna bort fullständigt blev än en gång succe´. Inga tvåtusen besökare, som väl var, men flera hundra nöjda besökare. Och så roligt som vi hade, vi som fick äran att vara med denna dag. Tack Oscar och Henrik att vi får vara med er.
Ni är grymma....
Måntro om det blir fler gånger...????.......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.