Translate

torsdag 2 januari 2014

Idag firar vi en sjuttiofemåring, ja i alla fall om meterologerna får som dom vill. Idag fyller nämligen sjörapporten sjuttiofem år! Inte illa. De pratade om den på tv4 under morgonen och liknade den vid poesi och jag vill faktiskt hålla med. Det är verkligen som poesi, dessa ortsnamn som man hört så många gånger, men som för mig är helt obekanta, ja i alla fall de flesta. Något visst är det helt klart.

Här ett par bilder från nyår då vi hade Maja boende hos oss. Kul då de fick springa fritt ute i markerna.


Visst är hon söt Maja så säg. Så fint trimmad och välskött på alla vis. Hon har en bra familj som älskar henne så mycket.

I går kväll såg jag en jättehäftig film. I mina ögon häftig. Julia och Julie. En amerikansk film med Meryl Streep eller vad hon nu heter. Ännu en helt underbar roll gjorde hon som Julia, kokboksförfattare. Det dråpliga var tyckte jag för mig att jag liknade mig väldigt vid de båda. Julia då hon under flera års tid kämpade för att göra en kokbok, att få någon som trodde henne och hjälpte till med utgivning. Jag kände igen mig i hennes frustration innan hon höll boken i handen.
 Julie som jobbade som sekreterare och hade inte några barn, levde lycklig med sin man men var väl ganska less på tillvaron. Så fick maken en ide att hon skulle kunna blogga om mat, hon var väldigt intresserad av det nämligen. Så hon valde att laga de 423 recepten ur Julias gamla kokbok under 365 dagar och skrev om detta på bloggen. Just detta att hon blev ifrågasatt först, varför hon bloggade , för att senare få väldig uppskattning. Hur hon blev kallad till chefen då hon hade skrivit inte alltför snälla saker om chefen. Hur hon skrev om privata saker som gjorde att hennes man fick upp ögonen för hur hon kände. Ja, det är inte lätt att återge vad jag menar känner jag. Men jag blev så full i skratt flera gånger då jag kände igen mig i denna bloggens tidsrymd. Två så otroligt starka kvinnor var det.
En serie som jag följt också nu under helgerna är ju om Fröken Friman som startade Svenska hem. En helt underbar serie med fantastiska skådespelare.
Kul då det är något vettigt att se på tv ibland.

Jag funderar om jag skulle ta tag i saken och skriva ner min bok här på bloggen. Så fler kan komma åt att läsa den. Vad tror du? Är det vettigt? Läste ju in ett kapitel och la det på youtube för länge sedan och det lyssnar folk till.
Får fundera vidare på det.
Nu är middagen i ugnen, jag har varit kontorsråtta hela dagen och känner mig nöjd med det. Trevlig kväll där ute i världen önskar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.