Translate

torsdag 20 februari 2014

Farbror Frej.

Känns som april ute idag tycker jag. Ena stunden snöar det , nästa regnar det. Fåglarna kvittrar och vet väl inte riktigt hur dom vill ha det.
Tog en bild från vårat fönster ner mot sjön idag, lite is kvar i viken, medans sjön låg helt stilla och spegelblank. Magiskt.
Typiskt nu får jag inte in bilden. Varför detta för då?
Nehej, jag ger upp. Ni får tänka er bilden.
Kom just hem från Träffen premiär i kväll. Fjorton glada härliga ungar var det ikväll. Jättekul. Vi lekte ute och inne, åt semlor och så en bibelberättelse som blev väldigt lyckad. Ja en rolig kväll.
Tänk vad man minns mycket från tiden med barnen på förskolan. Det kan komma över mig ibland, jag blir så glad då jag tänker tillbaka.
Vet inte om jag skrev om det men för några dagar sedan fick jag äran att träffa ett av alla dagisbarn som idag är nitton år. Vi hade stämt träff på ett fik i Tranås och var nog lite nervösa bägge två. MEN så roligt. Han var ett enda stort leende hela tiden där, så många roliga minnen vi pratade om. Han minns då jag var Farbror Frej! Ha, fast det är så många år sedan.
Vem var då Farbror Frej kanske du undrar?
Farbror Frej var en typ som jag spelade, han hade en rock och hatt och hade förmåga att tappa bort sina tofflor. Han brukade snurra runt på alla fyra och letade efter sin tappade toffel samtidigt som barnen jublade och pekade och skrek - Där, där ligger den ju,,,, Ja, han måste haft svårt med synen den farbrorn.

Då Farbror Frej gjorde entre på samlingarna sa han så här:
" Hej alla barn
Nu blir det barnprogram,
Nu ska vi se vad Farbror Frej tar fram.
Vad kan man med en gammal (ex) blomma göra?
Jo lyssna på mig så ska ni få höra! "

Ha, jag kommer ihåg den!!!
Så hade Farbror Frej en gammal resväska med sig och här plockar han upp något roligt eller spännande eller vad det nu var som det senare handlade om under samlingen. Kanske en kyckling då påsken närmade sig osv. Ett magiskt och klockrent sätt att få barnens uppmärksamhet. Och tydligen satte det sina spår då barn än idag minns detta skådespel. Uj uj.

Nog är det roligt med minnen så säg.
I morgon är det Patriks födelsedag. Jag hann göra klart en prinsesstårta innan jag åkte förut så den står klar att servera i morgon bitti. Skulle försöka göra rosor så som Oscar lärde mig på bageriet men var nog lite för stressad. Det blev väldigt underliga rosor eller vad det nu kan vara för blomsort. Ja ja, huvudsaken det går att äta.
Så nu är det väl tajm att försöka sova lite. Hoppas på en ännu bättre natt i natt. Första dagen utan medicin idag. Underbart.
Tack och hej säger Farbror Frej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.