Translate

torsdag 19 december 2013

Mor dotter - kärlek

Titta ska du se vad goa mina hundar är mot varandra.

Den här bilden tog jag igår då hundarna hade fått varsitt ben. Moa gillar ben och högg in på det direkt medans Zelma la sig och tittade på. Men se efter en stund, då Moa hade gnagt och mjukat upp ena änden DÅ vill minsann Zelma ha det. Sagt och gjort, hon tar det och Moa ligger snällt tätt bredvid och väntar och hoppas att mamma ska tröttna snart. Snällt eller hur?
I morgon ska vi åka och hälsa på Maja, Zelmas första valp. Kul att få träffa henne, både för mig och för hundarna.
Idag har det blivit lite mera ljus här på gården. Elektrikern har varit här och installerat utebelysning på garaget och lagården. Så fint det blir. Så mysigt med lite fler ljuspunkter. Nu gör det verkligen skillnad också då det är så totalt mörkt ute.
Nu sitter jag här med en kryddnejlika under tungan! Förkylningstips från mor. Får se om det gör någon skillnad på min  hosta? Smakar i alla fall jul så det förslår. Kan ju vara ett tips för att komma i julstämning kanske.
Vad gott att de två försvunna barnen i Barnarp kom tillrätta. Man grips verkligen lätt av panikkänsla bara av att tänka tanken på att ens barn skulle försvinna. Huga mig. Men de verkade väldigt kloka och rådiga, hade ju plan hur dom skulle försöka hålla sig vakna i stugan i skogen under natten och försöka gå vidare då det blivit ljust.
En stund efter att de sagt på nyheterna att barnen var upphittade flög en helikopter över hustaket här. Tror att det var helikoptern som varit där för att söka med värmekameror. Skönt att det finns så bra hjälp att tillgå. Ja, dessa två familjer kommer nog att njuta av julens gemenskap än mer i år än tidigare skulle jag tro.
Nu har lussebulls degen jäst klart. Dags att hugga in på den. Ska försöka göra lite mindre modell nu så räcker de längre. Och sedan ska jag förbereda lagen till vildsvinsskinkan som jag skall rimma och koka.... spännande.  Måntro om jag kan lyxa till det och koka knäck i kväll också. Otroligt vad bra vi har det. Kan gå och välja och vraka bland godis och kakor att baka.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.