Translate

måndag 30 december 2013

Näst sista kvällen någonsin för 2013

Alltid lika magiskt detta, då det närmar sig slutet på ett år för att gå över till ett nytt. Man vill städa bort det gamla och se fram mot ett nytt spännande år. Ett friskt och roligt år . Och inget vet man. Inte ett skvatt.
Jag körde en sväng på morgonen, här i huset alltså. Bort med gammalt. Eldade sopor och skräp. Tvättade kläder, ja flera maskiner. Tvättade vantar som jag har tänkt tvätta länge men inte kommit mig för- nu hänger de på tork de med. Tog bort spröjsen från fönstren i dörrarna och skrapade bort färg som kommit på fel ställe då jag målade dom för flera månader sedan! Detta har jag gått och retat mig på sedan dess, men inte fått tummen ur som man säger och fixat dom. Men se idag blev det gjort. Och snabbt gick det. Vissa saker kan man verkligen fundera varför man inte tar tag i det meddetsamma?! Ja, nu blev dom klara under samma år i alla fall. Härligt. Bra jobbat Maggie.

Såg nyss på nyheterna. Tro det eller ej men nu, näst sista dagen på året, så talar de om hur dåligt informationen har nått till knallarna inför den nya lagen som träder i kraft första januari. Jo , du läste rätt. Från och med första januari ska knallar som tjänar över en viss summa ha kassaregister då de är ute på torg och marknader. Men ingen vet ännu hur det ska gå till. De intervjuade en man som har drivit blomster företag i många år, han hade skickat frågor till skatteverket för sex veckor sedan. Frågor som tex om det finns el framme på torget så de kan ha till apparaten osv. Men inte ett knysst från skatteverket. Inte ett ord! Är det inte knepigt så säg. Lätt att bestämma lagar men verkar inte så genomtänkt, kanske?

I morgon får vi främmande. En härlig gäst. Vår kompis Maja kommer hit över nyår. Alltså vår hundkompis Maja. En av Zelmas första valpar. Jag ser fram mot det jättemycket, det ska bli så mysigt att få låna henne. Fyra hundar i soffan, hi hi. Som gjort för en mysig nyårsafton.

Jag var in till Tranås idag och handlade lite mat. Så vi rer oss över nyåret också. Tänk vad länge man klarar sig på rester. Har inte handlat mat sedan ett par dagar före jul senast. Men nu var det dags att fylla på lite färska råvaror.

Har jag sagt att vi var på bio häromkvällen föresten? Vi har som tradition att gå på bio i mellandagarna med ett par goa vänner. Så nu var det dags. Ja, det är faktiskt ett år sedan vi var på bio senast. Nu såg vi i alla fall på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" . Jag var rädd att jag hade för stora förväntningar inför den då jag har läst boken och tyckte den var helt sanslöst bra. Men filmen var också bra. Robert Gustavsson som hundraåringen Allan gjorde rollen superbra. Måste säga att jag är fascinerad över att de kunde få till dessa så olika scener, så olika miljöer i så olika tidsepoker. Till och med elefanten hade de fått med. Ja, Patrik var ju uppmärksam förstås och sa att det inte var samma elefant under hela filmen. Nej, det var tre olika sa han! Inte vet jag. Men med var den i alla fall. Klart sevärd.
Borde köpa nya boken som han Jonas Jonasson har skrivit och kommit ut med nu. Vet faktiskt inte vad den handlar om. Svårt att tro att han kan få till ytterligare en lika bra bok, men man vet aldrig. Han verkar ha väldig talang för att skriva.
Nu kommer Patrik in med ett lass ved så nu ska vi fyra på ännu mera i braskaminen. Mys mys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.