Translate

onsdag 25 juni 2014

Kovakt....

Ja nu är djuren här. Och det är alltid spännande första dagarna att se om man missat med stängslandet någonstans. Redan andra dagen de var här fick jag se en stut på vägen....på fel sida stängslet. Jag skulle just ge mig iväg så det var bara att släppa allt och ge mig ut och locka in honom. De är så coola dessa djur, så lugna. Jag öppnade stängslet och stod och pratade med dom alla och såg till så inte de sprang ut. Samtidigt pratade jag med stuten, bad honom att gå framåt och lite vänster och bakom mig så skulle han komma till sina kompisar. Han lyssnade så bra så, efter en liten stund hade han kommit på rätt sida stängslet och jag kunde stänga igen. Ha ha. Mysiga djur.

Ett härligt gäng djur.


Så har vi fått till en gärdsgård här på gården. Som jag har drömt om i trettio år! Nu står den här, så vacker i den fina grönskan. Så lyckligt lottad jag är.


En fin grind tillverkades också. Så jag kan gå ut i hagen intill. 

Ja, detta känns så stort och så fint. Nu känner jag mig ännu mera hemma i det Småländska landskapet.

Det pratas om regn och svalt. Men det verkar inte gälla Målviken. Här har solen lyst så gott som hela dagen idag med. Jag har stått vid vedklyven större delen av dagen. Vedboden är välfylld men än återstår rätt så mycket att klyva upp.

Tog en paus i arbetet och fick för mig att göra ett mjölkbord.


Och hipp som hopp så blev det ett mjölkbord. Nja, det är ju si och så med mjölkbilens vara eller icke vara. Har inte skrivit något avtal med Arla eller Milko....har inte en enda mjölkko heller,  jag bara njuter av minnen av gamla tider. 
Blir spännande att se vad Patrik säger då han kommer hem. Han vet inget om mitt tilltag.....

Nu är det väl dags att laga middag. Behöver fylla på energin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.