Translate

fredag 30 augusti 2013

Frustration och skaparglädje.

Var ska jag börja? Så mycket på nyheter och  media nu så man blir snurrig.
Jag skulle ju skriva lite i går kväll tänkte jag men fastnade vid tvn då det var väldigt intressanta program om äldrevården och så den arga doktorn som försökte hjälpa Jessica som åkte på en hjärninfarkt efter att ha ätit p-piller, fick inte rätt hjälp i rätt tid och blev förlamad i vänster sida med allt vad det för med sig. Oj oj oj, man blir ju så ledsen då det blir sådana här missar. Så onödigt då vi tycker oss ha sådana rutiner och dokumentationer inom vården. Men så kommer vissa i kläm i alla fall. Inte kunde hon få ekonomisk hjälp av sitt landsting och inte heller fonder då de bara ger fonderade medel till nyligen skadade! Hm, ja man blir allt bra snurrig. Hur som helst så fick hon till slut komma till Göteborg för specialistträning och jag hoppas att hon nu mår mycket bättre. Hon har ju ett helt yrkesliv framför sig då hon bara är runt tjugo nu. Att inte samhället tar mera hänsyn till att se långsiktigt på det hela. Ju mer hon klarar av att göra själv desto mera pengar sparar samhället i längden. Då är ju en intensiv träningsperiods kostnad det lilla.
Äldreomsorgen då? Ja, tala om deprimerande. Att många av våra gamla medborgare blir felmedicinerade det vet vi. Deprimerade trots att de får medicin mot det, eller kanske just därför! Mediciner som inte är lämpade för gamla  människor, mediciner som krockar med andra. Inte klokt. Kändes så lätt då läkaren gick igenom medicin listorna och de kunde plocka bort flera mediciner. Det som slår en är ju att ingen ställer frågan VARFÖR är de deprimerade? Kan det bero på att de sitter ensamma på sina rum nästan hela dygnet och inte känner någon mening med att leva. Istället för att få hjälpa till och baka eller duka eller vad de nu klarar av. Vadsomhelst bara dom får känna sig delaktiga.
Tänk hon kvinnan som blev av med 20 liter vatten i sin kropp på kort tid, bara genom att ta bort en brustablett!!!! Tala om att få livskvalitet igen.
Den investeringen som det kostade för detta vårdhem att ta in dessa specialister måste dom ju ha tillbaka på kort tid då de boende mår bättre och klarar mera själva. Eller?
Så då man slår på nyheterna idag så får man höra att dömda som sitter i fängelse i vårat land får lön för att spela spel och titta på film!!!!! Ja men, är detta klokt då? Tala om att ta pengarna från behövande och slänga dom i sjön. I havet! I en bottenlös sunkig göl!
Dom borde väl få betala för att få se film i stället! Som alla andra medborgare. Och göra rätt för sig för att få lön , som alla andra i vårat samhälle.
Oj oj oj, så mycket det snurrar i huvudet. Och så lite kan jag göra. Men det är gott att få skriva av sig ibland.
Hoppas jag inte tröttar ut dig med mina tankar....
I går lekte jag snickare här i min ensamhet. Ut med lite överblivna brädor, hammare, såg, vattenpass, spade och skottkärra, mm mm..... Och så greja på hela kvällen. Frustrerad då jag inte hittade sticksågen utan fick slita med en fogsvans. Men envis som jag är så ger jag inte upp.
Vad blev det då?

 
Jo ett låtsas brunnslock. Till min gamla pump. Ja man har ju inte roligare än man gör sig. Passade också på att klippa äppelträdet så det är klart inför nästa säsong. Har fått så otroligt goda och fina äpplen på det i år. Härligt.
Så är det fredag igen. Hoppas du får en riktigt bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.