Translate

onsdag 21 augusti 2013

Yes! Utsidan av huset är klart, i alla fall för i år. Helt underbart. Idag tog jag ett sista ryck och målade sista strykningen av dörrar och fönster och lite annat smått pill. Så underbart gott att få släppa det nu. Nu är det bara till att packa ihop alla burkar och pytsar och märka upp vad som är vad. För det lär jag inte komma ihåg nästa år, inte med mitt minne...
Började dagen med att gå en sväng i skogen. Underbar morgon. Känns som lite brittsommar nu. Plockade en korg halvfull med kantareller som nu puttrar gott på spisen. Är inte fel att hitta sedan i vinter, en varm macka eller en stuvning, eller kanske en god sås.


Efter målningen rensade jag den nya rabatten för första gången. På något underligt vis så har vi lyckats så gräsfrön även i den! Så det var en grön matta där med. Bara till att sätta sig med spaden och krattan och plocka.....Blir så glad då jag ser att Mozart rosen som jag nu har flyttat fyra gånger minst faktiskt verkar ta sig denna gången också. Fantastiskt. Vilken kraft det måtte vara i de rötterna.
I går då vi fiskade kräftor fick vi oväntat besök i flera burar.
 
Kolla så söt. Men sliskig! En lake. Dom fick vackert simma tillbaka ner i sjöns djup. Vackra att titta på men så speciella i sitt sega skinn. Tack o hej.
Nu känner jag för att ta bössan på axeln och gå en sväng. Ser ut att bli en skön kväll också. Bäst att passa på. Man vet aldrig hur morgondagen ser ut. Eller ska jag ta metspöt och gå ner till sjön? Hm, nej det blir nog bössan nu. Japp det kör jag på. Hej så länge.....
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.