Translate

måndag 25 november 2013

Adelövs Julmarknad år 2013

Nu har jag landat i soffan. Trött och lagom mör i kroppen. Men nöjd med helgen och även dagen idag har varit jättebra. Har efter kontorstjänst putsat fönster på övervåningen, städat kontoret och satt upp adventsljusstakar. Ja, jag vet, det är inte första advent än. Jag brukar vara stenhård på det och inte tända dom förrän dagen före. Men nu blev det annorlunda i år. Passade bra att göra det idag. vet inte hur det ser ut i slutet på veckan. Och egentligen spelar det väl ingen roll. Det är ju nu man vill ha det  mysiga ljuset. Nu då det är så mörkt ute.
Så tog jag en sväng till Gränna med en full släpkärra med skräp sedan husrenoveringen. Hade en hög med plåt och isolering mm som har blivit liggande. Men se nu är den borta med. Skönt att få undan ifall det kommer snö vad det lider. Det blir ju inte smidigare att få bort det då precis.
Nu sitter jag här med lite varm god glögg. Skönt att landa och smälta helgens aktiviteter och möten med goa människor.

Hur gick då Adelövs Julmarknad i går? Jo, jättebra. Massor med människor kom till denna marknad, strålande sol från en klarblå himmel, någon grad kallt och lite lite snö. I alla fall på parkeringen.
 Jag hade jätteroligt. Varför har jag inte varit tomte tidigare för? Det var ju jättekul. Ja jag kom igång så pass, den där lilla förskollärar tarmen kom igång, teaterapan inom mig väcktes samma sekund som skägget kom på. Det blev tre timmar då jag gav allt. Och vi fick in 95 önskelistor från glada förväntansfulla barn.
Här är tre glada tomtar som värmer sig vid elden.

En liten underbar kille kom med stadiga steg hand i hand med sin mamma rakt mot mig. Då han kom fram säger han modigt -"den här påsen med alla mina tuttar ska tomten ha".
Och så gav han påsen till tomten. Tomten berömde honom och berättade att nu kommer alla de små tomtenissarna att bli jätteglada då de får hans nappar. Så frågar tomten om han vill skriva en önskelista till tomten. Nej, säger han bestämt. Så frågar tomten om han vill ha en godis av tomten. Då svarar han ännu mera bestämt ,- Nej. Han hade verkligen laddat för att lämna sina nappar, det råder det inga tvivel på. Modig kille
En tomte fick en liten ring av ett barn. Tänk så snälla barn det finns.

 
Nu får tomten i Tomteboda att göra, om han ska fixa julklappar till alla dessa barn.
 
 
Här samlade vi alla önskelistorna. Den blev snabbt full då barnen stundtals köade för att skriva sina listor.
 
Ja så kul var det. Jag åkte till och med en tur med häst och vagn tillsammans med flera glada barn och några vuxna. Många tyckte det var kallt men se det kan man lätt lösa med att ha skägg. Jag tror jag ska ha skägg i fortsättningen då jag står på pass i skogen och fryser. Det kanske är en bra ide´.
 
Köpte jag något då på denna mysiga marknad? Här fanns ju marknadsgodis, färskrostade mandlar, glögg, korv, strömmingsmörgås för att nämna några av godsakerna. Frukt och honung, korv och andra delikatesser. Dörrkransar, tomtar, tavlor, chokladhjul, lotterier, havrekärvar till fåglarna, änglar och en massa andra trevliga saker.
Ja jag köpte en korv vilket blev dagens middag. En glögg och en kaffe. Det var det hela. Jag satsade istället på att fota under den timmen jag hade på mig. Och prata med folk förstås.Men man orkar väldigt mycket på en korv.
Fick äta mig mätt på kvällen då vi fick kvällsmat hos mina kära svärföräldrar. Tänk att just söndag kväll ska vara så mysig. Så avslutande för helgen och så förväntansfull inför en ny vecka. Ja, nästan så söndag kväll är en favorit för mig.
 
Träffade flera människor som jag inte sett på länge. Bland annat en kvinna som jag egentligen inte har pratat med sedan 1989! Hon kom o hälsade glatt på mig och såg hur vilsen jag såg ut då jag inte kunde placera henne. Efter en stunds förklaring kom jag såklart på vem hon var men det är klart att det är några år sedan vi sågs om man säger så. Käre vänner, vad mycket som har hänt sedan dess. Kul att hon kände igen mig, trots att jag har en helt annan hårfärg numer.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.