Translate

tisdag 5 november 2013

Home sweet home

Som ordspråket säger, borta bra men hemma bäst. Kändes i alla fall så då jag sent i söndags kväll kom innanför ytterdörren till vårat hus och blev fullständigt kramad av tre glada hundar. Underbart. Efter en lång bilresa längs vårt avlånga land, genom regnbyar och snöstorm, ja en väldig blandning av väder. Såå skönt att komma hem.
Men så roligt jag har haft det. Så gott att komma hem till far och mor en sväng. Härligt. Nu får vi leva på de minnena till nästa gång vi ses. Tur man har telefon så vi kan ringa varandra varje dag om vi vill.  Tänk då så många svenskar emigrerade till Amerika, sa farväl till varandra för att inte veta om de skulle ses mera. Och ringa var ju inte att tänka på utan då var det väl mera brev som gällde. Ja, nog har det hänt mycket i vår tid.
Hur var då helgen i jaktmarkerna? Jo, de var spännande. Kallt men spännande. I Norrland är det helt okay att tända sig en brasa då man står på pass vilket känns gott då man kan få stå i flera timmar, ensam, ute på en myr eller vid en tjärn.... Dessa dagar var det några minusgrader och faktiskt snöade det en dag. Dimma och runt nollan en annan dag, så det var bistert om näsan. Då är det gott med en brasa vid fötterna. Plus att man har lite att göra då, att hålla elden vid liv. Konsten är också att hitta mera att elda där man är, alltså att leta på gamla stubbar och delar av träd som man kan bryta av tyst och försiktigt och elda med. Man kan ju inte rusa fram med såg hur som helst. Man ska ju liksom vara tyst också. Och inte vill man bära med sig för mycket ved i ryggsäcken heller. Tungt blir det fort.

 
Vi hade under helgen flera fina upptag på älg. En fröjd att höra hunden ställa älgen, hur det dunkar på i skogen och ekar långt borta för att snabbt kunna komma närmare. Hade lite oflyt då de bestämde sig för att gå på fel håll flera gånger, men så är det.

Summa av helgen blev i alla fall en skjuten älg. Och det är en fröjd att se samarbetet i ett jaktlag, hur alla samarbetar och var och en gör vad man kan för att hjälpa till. Var och en på sitt sätt.
Trevlig gemenskap och vi blev dessutom bjudna på en hemlagad köttgryta en kväll av en av männens fru. Gott gott.

En helt vanlig kyldisk i en matbutik i Brunflo. Nog blir man sugen så säg. Längst ner lite innanför syns den som är godast, Oscars surströmming. Tydligen fler som föredrar den, inte många burkar kvar där...


Nu har jag varit hemma ett dygn och allt rullar på som tidigare. Nu drar det ihop sig mot julmarknad, det ska fixas tomtar till tomtehuset och det ska ordnas med folk som hjälper till att bygga och riva etc etc. Så pockar det på med diverse möten och åtaganden. I morgon ska jag få träffa ungdomarna som jobbar med den lilla barnboken om cancer. Jag har ju nämnt om dom tidigare, hur dom har som projektarbete att göra en bok, att sälja den etc etc. Ska bli sååå spännande att höra hur långt de nått. Enligt information jag fått via mailen så verkar det rulla på väldigt bra för dom. Jättekul.

Idag ska jag försöka hinna med kontoret en sväng. Kvällen ska vi tillbringa med att paketera älgkött. Inga problem att få denna dagen att gå med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.