Translate

tisdag 23 oktober 2012

Bra underarbete!!!

Ja jag säger då det. Tala om bra underarbete. Det har man ju fått lära sig hur viktigt det är att göra ett bra underarbete då man ska renovera, tex spackling o slipning före tapetsering osv.
I går fick vi bittert erfara hur duktiga äldre tiders hantverkare kunde vara.
I ett rum på ca 20 kvadrat skall det läggas nytt golv uppepå det gamla brädgolvet. Så för att få det bra skulle den gamla plastmattan bort och därefter pappen som låg under. Men OJ OJ OJ. De som hade satt dit den pappen hade nog inte trott att någon någonsin skulle ta bort den. Den var helt sonika fastklistrad med något kletigt som mest liknar tjära!!! Kändes som de hällt på kokande tjära...det var rena superdunderklistret under denna papp. Jag har sett detta fenomen tidigare och skrapat bort det med, men då har det inte suttit på detta viset!
Stackars snickaren har fått sitta med kofot i ett antal timmar och jag har jobbat med ett stämjärn och sakta skalat av pappen , bit för bit, centimeter för centimeter.

 
Så här kunde det se ut då vi satt på knä och skalade och skrapade och hackade och ja,,,,,,, inte det roligaste arbetet. Men vi kunde inte hitta något bättre än att ta bort det en gång för alla. Provade att blötlägga pappen,  testade olika redskap etc.
Men nu är det värsta borta i alla fall. Puh.
Borde ha en bild på Före och Efter här! Som dom har i tv programmen du vet.
 
På morgonen var så mattläggaren och la in mattan i tvättstugan. Så i eftermiddags var det för mig att klistra på väven. Var fakiskt roligt även om det var lite klurigt bakom rör och slangar... Patrik var med och skar till och så körde vi racet. Blev klara lagom till kvällsmörkret lade sig över nejden.
Så här fint blev det.

 
I morgon ska väven målas så dagen är räddad.
På torsdag kommer killarna som ska installera tankarna för jordvärmen. Då ska väggarna vara färdiga.
 
I går tillbringade vi ett antal timmar på IKEA för att köpa köket! Att det ska behöva ta sådan tid trots att vi hade planerat vad vi skulle ha så vi kunde gå från ställe till ställe o peka. Men så enkelt var det ju inte. Här ska ritas och planeras in passbitar och lister på datorn osv osv osv. Jag har gjort det tidigare men den här gången fick vi hjälp av en tjej som kunde programmet bra och visste vad vi behövde.Ja, efter några timmar och ett par koppar kaffe så var vi i alla fall klara. Uh, så skönt att ha det gjort.
Vi har inte köpt kök på Ikea tidigare men tyckte vi kunde testa det nu. Med tanke på tidspress och annat så känns det lägligt. Och det blir säkert bra.
Får väl hoppas att dom blivit bättre också på sina skisser och att allt är med då vi ska montera samman alltihopa. Det återstår att se.
 
Nu stundar några timmars vila , ser fram mot det. Föregående natt blev inte så mycket sovet. Fick till en sån där snurr du vet, då man bara ligger och snurrar varv efter varv i sängen och intalar sig att man måste sova. God natt vänner
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.