Translate

fredag 19 oktober 2012

Cafe´kvällen.....

Hej vänner. Nyss hemkommen efter ännu en regnig dag i Målviken. Ja, jag har väl inte lidit så av det då jag mest varit inomhus och målat. Men utanför huset är det leråker och geggiga vägar och gräsmattor. Uj uj, var kommer allt vatten ifrån? Kan det inte ge sig nu? Skulle verkligen behöva lite torr väderlek ett tag nu så det finge torka upp.
Idag började jag dagen med att snabbt måla väggen under fönstren i ett rum där elementet skulle upp i eftermiddag. I nästa stund åkte jag till byggvaru butiken för att hämta panelen till innertaket i köket, som nu äntligen hade kommit hem. Släpkärra o spännband, täcka med plast och tejp för att få hem panelen torr.....
På vägen hem hoppade jag in till en kär vän som fyller år i dag. Så perfekt att jag åkte just där idag och att hon var hemma just idag. En snabb kaffetår och en stunds mysig gemenskap där- Sedan kallade plikten på mig.
Tillbaka till Målviken och ge mig på de sista fönstren! Wow, vilken känsla att veta att det är sista fönsterpartiet som skulle skrapas och oljas och kittas och grundas och målas ...... Så skönt.
Jag bjöd killarna på lite goda kakor till elvakaffet idag. Och så har dagen löpt på, full rulle. Nu börjar det dra i hop sig som han säger snickaren. Nu växer det fram, det som vi planerat och diskuterat och vänt och vridit på under hösten. Nu börjar det ta form. Alla dörrar är på plats, nästan alla innertak likaså. Sovrummet är färdigtapetserat, de flesta av innerdörrarna är klara för att hängas på rätt ställe. Ja , det rullar på.
Till veckan fortsätter vi med resterande golvbeläggning , lister och resten av panelen i köket. Fönstersmygar och fönsterbrädor, foder.....osv osv...
Hoppas jag hinner med mycket i helgen nu så det rullar på bra till veckan. Ja , vi ska faktiskt åka in till Ikea och beställa köket till veckan. Spännande,. En milstolpe om något.

Hur gick det då i går? På Cafe´kvällen? Ja, det var väl lite si och så. Jag hade allt hoppats på lite fler besökare än det var. Dom hade ordnat ett bord till mig, med en lykta tänd och en bild som visade min bok och att en del av summan för boken skänks till Cancerfonden nu under oktober månad.
Måste berömma Wienerbageriet också för att verkligen ha gjort reklam för min bok. Dom hade tryckt upp fina bilder och på tv skärmen rullade bilden med mitt bokomslag. Känns bara snopet att inga kom och hälsade på eller åtminstone fikade.
Men alla tjejer var väl och shoppade?

Så här proffsigt hade dom gjort i skyltfönstret.
 


 Tranås Tidning var och pratade med mig en sväng och fotade så i dagens tidning har jag visst fastnat i trycksvärtan. Det var ju bra PR för mig.

Ja, vi får hoppas att det ger bättre utslag för bageriet en annan gång. Om jag förstår rätt så var detta första gången som köpmannaföreningen anordnade en tjejkväll i Tranås.  Kanske är det inte det roligaste att gå in och prata om cancer med en tjej då det istället finns chans att shoppa till bra priser? Jag vet inte. Men jag är tacksam för de personer jag fick prata med i alla fall. Och jag är tacksam att Wienerbageriet gett mig chansen att få sprida min bok vidare. Det känns jättebra.

Nu har jag potatis och rotfrukter i ugnen, en älgköttsbit ligger till sig på diskbänken i väntan på att hoppa i pannan. Middagen på gång med andra ord. Ända problemet är bara att Patrik fick ett samtal om ett missat möte ikväll! Nu nyss, ringde dom o undrade var han var???? Kan det bero på att vi har lite annat i huvudet nu måntro, brukar inte missa kallelser så här. Men det är i och för sig inte det vanligaste att förlägga dom en fredag kväll heller.
Så, ja , nu sitter jag här med maten och får väl vänta o se om vi kan äta tillsammans senare i kväll. Annars får det väl bli rester av det tills morgon dagen! Älgen smakar nog gott i morgon också.

Önskar dig en riktigt bra helg. Var rädd om dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.