Translate

lördag 18 maj 2013

Önskar dig en härlig pingst.

Pingsaftons morgon har grytt och värmen är här, i alla fall för den här dagen. Gott. Ute exploderar naturen ut i full blom. Och precis som vanligt så tycker man att tiden går allt för fort. Den här tiden skulle man vilja ha större del av året, så vackert och så nytt. Så oförstört.
Så stanna upp och njut, så ofta du kan , för det dröjer ett helt år till nästa gång....
Ja, igår gick jag resolut ner till bryggan bara för att tvinga mig att sitta stilla och bara njuta av fågelsång och vågornas skvalp mot bryggan.
På väg ner mot bryggan har vi en stor lönn, där sjunger humlorna för full hals, ett dån som spelar magisk musik i mina öron.
 Mäktigt dån bland lönnens blommor.


I går roade jag mig också med att riva gammal taggtråd, ute i betena. Så skönt att få bort den gamla otäcka tråden som har gjort sitt. Men även detta känns lite vemodigt, tänk vad människor har slitit här i generationer och detta stängsel har gjort nytta i så många år.
Nerväxt i en stenhög fann jag delar till en gammal grind där såklart järnstaget var helt intakt. Vackert eller hur?
 
Grinden väl märkt av tidens gång.
 
I går kväll började Pingstkonferensen i Adelöv. Första mötet gästades av en gospelkör från Glimåkra Folkhögskola. Och käre vänner vilket ös det var. Kyrkan var fylld med människor och dom var otroligt duktiga och energigivande.
Efter kyrkan fylldes gården av människor och vi serverade grillad korv och kaffe o kaka. Vädret var helt underbart så det var verkligen en kväll för ungdomarna. Dom spelade brännboll tror jag efter och en annan minns tillbaka till den tiden det begav sig att hänga med gänget på det här sättet. Minns de åren med glädje.
Vad ska då hända idag? Jo, massor. Vi ska ut och plocka sten på gärdena här på gården och förhoppningsvis även så lite. Det pratas om åskskurar.....vi får se.
Så kommer barnen och gänget hem i kväll. Då blir det grillning och schlagerfinalen såklart. Ja, innan dess ska jag försöka hinna se hockeymatchen också. Men först frukost och få igång kroppen. Egentligen skulle jag vilja åka på en vigsel också, och skulle även vilja gratulera en kille som fyller jämnt idag! Men jag tror jag får stryka det ur dagens program. Kunde man dela på sig så hade jag gjort det till molekyler vid det här laget. Så det är tur att vi inte har begåvats med den möjligheten. Hur skulle det se ut om det irrade runt tjugoåtta Maggie på olika ställen? Inte bra....
Jag önskar dig hur som helst en riktigt bra helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.