Translate

lördag 1 juni 2013

Örnjakt.

Lördag morgon, solen skiner och det ser ut att bli ännu en varm och fin dag. Härligt att vakna då.
Lite trött i kroppen efter gårdagens arbete med att stängsla, bära stolp och stängseltråd. Men gott samarbete hade vi och mycket fick vi gjort. Idag ska vi fortsätta och hoppas bli klara med ett par beten.
Det kluriga vid dessa arbetsdagar är att då vi rastar ska det ju finnas något att äta också. Helst i samma stund som vi avbryter jobbet. Så jag brukar försöka springa in några minuter före för att hinna få fram mat tills de kommer in. Löpte på bra igår också. Till lunch fick det bli stekt varmkorv och bröd. Snabbt och mättande.
Kvällen var så otroligt vacker och varm. Verkligen sommar.
Jag gick en liten tur i trädgården och plockade lite liljekonvaljer. Och njöt av doften från dessa underbara blommor. Vilken ynnest att få njuta av naturen så in på husknuten.

 
Känner du doften? Fantastiska blommor. Tänk att sitta i ett hav av liljekonvaljer och lyssna till fågelsången över ditt huvud. Kan det vara bättre?
 
Det blev även lite dramatik i går eftermiddag i Målviken! Ett skådespel högt upp i skyn. Två örnar flög på låg höjd och det verkade som dom retade en fiskmås som gjorde allt för att försöka jaga bort dom. Kanske hade hon ungar någonstans som dom försökte ta.... Men så plötsligt kommer en kråka till hennes hjälp. Den attackerade faktiskt den ena örnen och ja, tänk, den gav sig faktiskt av. Örnen flög, tätt följd av kråkan, så då gav sig den andra örnen iväg också , tätt följd av en glad fiskmås.
Undrar om kråkor och fiskmåsar har en deal att hjälpa varandra? En kompis klubb måntro? Ja, så upplevde vi det här från nedan. Ur människans ögon såg det ut så.
Nu ska vi ta lite frukost och ge oss ut i gröna hagar igen. Ny dag med nya möjligheter. Och hoppas att örnarna håller sig i skinnet idag och inte förstör för andra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.