Translate

torsdag 5 september 2013

Antivirusmedicin

Härliga nyheter idag. En antivirusmedicin som verkar bra mot hjärntumörer. Så underbart att höra något konkret positivt. Känns som ett viktigt steg i rätt riktning, både för den typen tumörer men kanske även andra sorter. Bra jobbat till forskare. Och bra jobbat till den/de patienter som agerat försökskanin. Strångt.
Vad har då jag roat mig med idag? Jo såklart med Adelövs Marknad. I flera timmar har jag strosat runt och mött människor som jag inte sett på länge, somliga ett år sedan sist. Träffade vänner som kämpar med sin sjukdom och det var så gott att se dom.
Vid elva var jag kallad till podiet, eller baren som Hasse Pettersson på radio Jönköping kallar den. En intervju på ca tjugo minuter, direkt i radion. Hu så spännande . Och sååå bra det kändes.
Första frågan var om jag brukar gå till någon bar.  Jag svarade att det var första gången jag stod vid deras bar. På andra barer,  ja. Det är inte många gånger per år minsann men de gånger som det kan bli brukar bli intressanta då det är ett intressant ställe att träffa människor på och få igång en diskussion..
Jag kände mig lugn i samtalet där och jag hoppas och tror att jag fick fram mitt budskap. Och jag hoppas att jag inte gick på för hårt. Kan låta som det är så självklart att man ska må bra och klara av en cancersjukdom. Det är jag väldigt väl medveten om att så inte är fallet. Jag är livrädd att trampa någon på tårna. Vet att många lider. Och att det tyvärr inte får en lycklig utgång i många fall. Tyvärr.
Jag hoppas dock att vi tillsammans kan göra skillnad. Att vi kan hjälpas åt att få en bättre omsorg om patienter och anhöriga inom vården. Och som medmänniska våga ta mera kontakt och bry sig mera om varandra. Tillsammans kan vi. Våga prata om det. Våga bry dig. Det är bättre att bry sig än att låtsas som det regnar och inte säga något.
Skulle du vilja höra intervjun så finns den nu under trettio dagar på radio Jönköping, under programmet Pettsson & Co. Under Adelövs Marknad och efter två timmars programtid. Där finns jag...
Måste passa på att beröma Radiofolket också. Så proffsiga är dom. Så lugn är Hasse. Får en att glömma att man står inför massa folk och att det sitter massor av lyssnare ute i länet.... Han är cool han Hasse.
Nu blir nästa steg
Från det ena till det andra. Gjorde jag då några fynd? Köpte jag något som jag inte visste att jag absolut behövde? Jo visst gjorde jag det. Vykort, servetter, soppåsar för ett år framåt, marknadsgodis till maken, en kofta till mig och lite annat smått som jag kan ge bort då jag behöver någon present. Ibland är det ju bra att hitta något i gömmorna som man kan ta med sig...
Vädret var toppen, dimma från morgonen men sedan sken solen från en blå himmel och värmde folkhavet och gjorde dagen till ännu en fin marknadsdag.
Nu sitter jag här. Lagom öm i fötterna och trött av alla intryck- Men nöjd. Tack för denna dagen. I morgon är det fredag IGEN. Tycker det är väldigt tätt mellan måndag och fredag. Kanske beror det på att så mycket roligt händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.