Translate

onsdag 25 september 2013

Ringar på vattnet

Ja det talas det om titt som tätt. Ringar på vattnet. Från den ena människan till den andra. Så sprids både roliga saker och mindre roliga. Tyvärr även tråkigheter och falskheter.
Men idag har jag fått vara med och ta del av positiva ringar.
Fick förmånen att träffa fyra härliga ungdomar som nu går sista året på gymnasiet och gör sitt projektarbete. Och inte vilket som helst. Dom har startat företag och har bestämt sig för att skriva och publicera en barnbok. En barnbok som har ett klart budskap och en stor mening. En bok för barn om cancer. Med lyckligt slut.
Dom undrade om jag skulle kunna tänka mig att vara deras sk mentor vilket jag självklart vill. Jättespännande att få följa deras resa nu i vinter med boken och projektet. Så idag hade vi vår första träff.
Jag känner mig priviligierad och det var jättemysigt att träffa dom och höra hur de brinner för detta. Och jag tvekar inte det minsta på att dom kommer att lyckas. Dom har målbilden klar för sig och känner en stor mening med boken. Går det som vi alla hoppas på ska det kunna bli en slant över till barncancerfonden också. Det håller jag tummarna för. Om det inte blir pengar över så är jag i alla fall övertygad om att boken har en uppgift att fylla. En mysig berättelse om ett par barn som jag tror kommer att läsas av många.
Lycka till önskar jag gänget. Och tack för att jag får vara med på ett hörn och följa er alla. Jag kommer nog att skriva vidare om detta projekt här. Så du får höra hur det går för dom.

Vad har mera hänt idag? Ja, jag har planterat alla mina tulpanlökar och liljor som jag beställde hem för några veckor sedan. Så nu har vi det att se fram mot till våren.
Så har jag gått över betena här på gården och stängt till igen då betesdjuren ska komma tillbaka till gården en sväng till innan vintern kommer. Det har växt sedan de var här senast.
Apropå växt föresten. Jag har några växter som heter Ödesträd. En så spännande blomma. Nu har de stått ute hela sommaren med bara grenar då alla bladen ramlade av i våras efter att dom blommat en lång period. Nu tog jag in dom häromdagen då det börjar spritta fram nya fräscha blad.

 
Och se nu kommer det små blomknoppar igen. Otroligt att det kan komma nytt liv från dessa torra och till synes döda grenar.
Fascinerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.