Translate

lördag 1 september 2012

Skrapa fönster, inte det roligaste men ack så viktigt.

Nu ser det normalt ut igen på min sida där jag skriver bloggen, nu ska jag väl kunna få in någon bild.
Vad har då hänt sedan sist? Ja, rörmokaren var i huset i går så nu är avloppsrören dragna och en del annat är förberett. En otroligt trevlig rörmokare var det. Tänk vad kul det är då man har duktiga och trevliga hantverkare omkring sig. Dessutom gillar jag att jobba med killar, det blir inte så komplicerat då som det ibland kan bli bland tjejer....eller? Hur som helst så marscherar det på bra. Byggställningen är uppe utanför husväggen, ribben är riven och invändigt tror jag inte vi kan hitta på mycket mera att riva nu. Undan för undan växer bilder fram i mitt huvud hur jag hoppas det ska se ut då det är klart. Undan för undan löser sig det ena efter det andra, man kan ju inte alltid ha klara lösningar på allt då man river i gamla hus. Man vet aldrig vad som gömmer sig inne i en vägg osv. Det är väl det som är charmen med gamla hus istället för att bygga nytt.

Gårdagen bestod mycket i att skrapa fönster för min del. Inte många fönster som ser ut så här illa så jag måste kitta om som tur är. 
Idag har jag varit där en liten sväng med Oscar så han fick se hur långt vi har hunnit och hur vi tänker oss det. Är så bra att gå omkring med lite andra ögon också ibland, innan allt är färdig bestämt. Man kan ju se så olika på saker och lösningar.
Då vi ändå var där fick han hjälpa mig att dra bort en golvmatta som satt så hårt så jag inte klarade av den själv. Den var så dum för den delade sig så lätt. Men nu är den ett minne blott också.
Vi tog också en fika i lusthuset tillsammans med svärmor o svärfar. Han skulle ut o fånga lite fisk han, så då smakar det gott med en kaffetår mellan.


Så här vackert blommar det i en av svärmors rabatter(, eller min.....är det ju numer. Har inte vant mig vid detta än tror jag visst. ) Liljor som hon och svärfar fick av min mor o far då dom fyllde jämt senast. De doftar så gott och nog är dom vackra så säg.

Så körde jag Oscar till tåget och så åkte jag på den där träffen jag nämnde om häromdagen. Den där där en av mina före detta dagisbarn ville ha min historia från min resa med cancern. Vi hade en trevlig stund tillsammans, ja inte bara hon och jag. Det var ett helt gäng glada härliga ungdomar med, jättekul faktiskt , även om det är ett tufft ämne hon har valt för sitt projektarbete. Det blir visst en konsert till våren där pengarna som hon får in ska gå till forskning för cancer. Jättebra initiativ och känns såklart bra för mig att få vara med på ett litet hörn. Kan jag hjälpa någon med min resa så gör jag ju så gärna det.
Jag har föresten lovat att hålla mitt föredrag med bilder och berättande på en cafekväll i Tranås nu i september. Med föreningen för bröstcancer. Måste nog ta ett genrep innan dess, är ju ett tag sedan jag stod framför folk nu.
I morgon ska jag ta en utflykt till Qvarnarps byggnadsvård i Eksjö. Min förhoppning är att kanske kunna hitta små roliga detaljer att använda i huset, kanske ett gammalt galler till ventilation osv. Håll tummarna att jag hittar något roligt att lägga beslag på.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.