Translate

tisdag 15 oktober 2013

Vilken jaktdag. Dimman lättade över gärdena och solen sken senare under dagen från en blå himmel. Någon pratade om att vi nu närmar oss Indiansommar, den kommer visst efter brittsommar.
Inte så ont i magen, bjudna på jakt på nytt ställe, nya jaktkamrater och spännande drev. Med duktiga hundar och hundförare. En liten gris föll tidigt och vid lunch även en älg. Dock inte för min bössa. Men det kunde det ha blivit, som inte helt ovanligt så var det nära.... Älgen stöp i backen men tog sig en bit till och då närmare mitt pass. Hunden hade fullständig kontroll på älgen så vi var trygga med det. Men älgen kunde ju få för sig att ge sig utanför skogen, där jag satt! Det gjorde den dock inte, jag satt med bössan beredd i flera minuter tills en av hundförarna kunde smyga intill och avsluta. Lugnt och bra.
Men spännande var det kan jag säga. En ynnest att få delta i jakt med duktigt folk och duktiga hundar. Trevligt att få vara gäst och bara vara med. Avslutades med kaffe och smörgås.
 
Nu är klockan drygt nio på kvällen, vi har just ätit middag! Sent omsider. Är så trött så jag tror jag kryper till kojs snarast. Ska upp och ut tidigt i morgon bitti , igen. Hoppas vi kan fälla någon älg i vårat lag också. Ny dag och nya möjligheter.
I morgon kväll ska jag med till missionskyrkan i Tranås för att titta på deras färgval etc efter renoveringen. Angående färgval till vår kyrka. Så den kvällen är räddad den med.
God natt vänner. Ses och hörs en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.