Translate

söndag 6 oktober 2013

Härliga söndag

Tala om att ha haft en riktigt slö och skön och härlig söndag idag. Sovmorgon länge, sen frukost och kaffe i lugn och ro.
En skön promenad under eftermiddagen med hundar och make. Tittade till stängslet då snart djuren ska flyttas till annat bete igen.

Naturen är helt fantastisk nu i alla sina härliga färger. Bara att njuta så länge det varar.
Blir så fascinerad av att man kan bli så totalt trött. Så trött trots att man inget gör på en hel dag. Trött av tanken på allt som ska göras och som ligger framför. Samtidigt som jag är överlycklig att få tänka framåt. Kluvet....
Ja, energin kommer väl åter hoppas jag.
Får väl erkänna också att jag är lite öm i nacken och axel idag. Kanske inte så konstigt då jag sköt ett sjuttiotal skott på banan igår med min härliga bössa! Serie efter serie. Bara vänta mellan varven så bösspipan fick svalna. Jätteroligt och kändes så otroligt bra. Den här banan som vi var på igår har en löpande älg i "normalstorlek". Det är väl det enda som är normalt. Den springer nämligen i fullt sken och dessutom rakt som ingen normal älg skulle kunna löpa.
Jag har många gånger försökt följa älgen med bösspipan för att hitta rätta läget för skott... Passera älgens träffområde och så smälla av. Men i går lossnade det och jag gjorde allt mycket snabbare. Fick på smällen tidigare med ett bättre resultat, flera rätta träffar än tidigare. Jättekul med andra ord. Väl värt att ha lite ont i nacken idag.
Nu laddar vi ju för älgjakten som drar igång den fjortonde. Så denna veckan blir det till att göra det sista vid torn och markeringar.
I går kväll hade vi härliga gäster här. Och vi åt och hade det jättetrevligt hela kvällen.
Apropå gäster föresten. Förra helgen hade vi ju våra kompisar här och dom hade med sig en bukett rosor. Halva buketten står faktiskt kvar , inte lika vacker men blommar för fullt fortfarande. Det kommer nu dessutom skott på stjälkarna på ett par av dom Vem vet kanske kan jag odla rosor snart.....
Hoppas  nu att vi alla får en bra vecka. Jag hoppas att Lennart ska ringa och säga att våra beställda rosor har kommit hem så jag får ner dom i jorden. Rabatten är grävd och förberedd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.