Translate

måndag 21 oktober 2013

Victoria 30 år

En sådan berikande dag det blev i går.
Började med att leverera brödet till kyrkan. Sedan hämtade jag upp Gun Pettersson, en underbar kvinna som det bara lyser livsglädje och energi omkring. Hon var med och grundade bröstcancerföreningen Victoria i Jönköping för trettio år sedan.
Vi åkte så vidare tillsammans med en tjej till från styrelsen för att träffa en reporter från Smålandsnytt. En lång intervju på säkert tjugo minuter kortades sedan ner till sändningstid på drygt en minut! Men vi visste det innan. Kan tyckas tossigt att åka så långt och få ta sådan tid för att få en minut i sändning i tv men kände att vi inte kunde missa denna chans att nå ut till medmänniskor.
Så oerhört roligt att Gun kunde vara med och berätta  hur allt var från början. Och en sådan ynnest att få träffa en sådan kvinna. Jag gick som på moln i går eftermiddag.
Vill du se inslaget på smålandsnytt så går du smidigast in på smålandsnytt, till gårdagens sändning ex kl 19.57. Där finns vi...

Nu fick jag ett par timmar ledigt så då åkte jag ner på stan. Ingen ide att köra hem fram och tillbaka. Åt en sallad och gick och strosade en stund. Och så var det att åka till festen vi ordnat för våra medlemmar. 90 härliga kvinnor kom till våra dukade bord och vi fick en fin gemenskap tillsammans.
 
Dukningen gick såklart i rosa...

 
Liksom blommorna föreningen fick.

 
Ja till och med dammsugarna till kaffet var rosa.
Rosa ballonger osv.
 
Kvällen avslutades med att vi var på Huskvarna Revyn. Och dom var verkligen duktiga. Otroligt duktiga. Imponerande hur man kan mata in så mycket text i huvudet och inte staka sig en enda gång. Det enda som hände som väl inte skulle ha hänt, var i början då en av tjejernas kjolar höll på att åka av! Men det förhöjde bara alltihopa. Vi skrattade så vi grät från första stund.
 
Idag har jag landat hemma , tog sovmorgon ända till sju.
Jobbat på kontoret och även förberett en artikel till en tidning. Hoppas få in det i veckan. En resume från gårdagens jubileum till en lokaltidning.
 
Saknade dock yngre medlemmar i går. Tyvärr så är det ju så att även yngre kvinnor drabbas. Medelåldern igår var ganska hög, det vore kul om vi vore lite mer blandade åldrar. Det får vi fundera på i styrelsen, vad ska vi hitta på? Vad vill de yngre göra på samlingarna vi har? Vad skulle dom gilla att göra?
 
Nu kom mannen i mitt liv hem, så nu ska jag laga lite att äta. I kväll är det styrelse möte för Cancerstiftelsen där jag sitter med i. Fler beslut att ta. Men intressanta sådana.
Ja nog är det spännande att få leva alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.