Translate

måndag 25 februari 2013

Panacotta med fel garnityr

Ja, hur gick det då med garneringen till Pannacottan jag skrev om i helgen? Ja, inte som jag tänkt inte. Men alla åt och var belåtna i alla fall.
 
Första gången jag gjort panacotta, tror jag. Spännande att se om konsistensen blev bra.
Men så hade jag ju en plan om att göra en lite speciell garnering. Nämligen fyllda hallon!
Jag köpte hallon, jag köpte gelehallon, jag gick ut tidigt på morgonen och hämtade dom i frysen för att få dom fint tinade i god tid för att hinna fylla dom .... MEN. Då jag plockade fram hallonen från påsen började jag ana att det skulle bli svårt. Dom var nämligen inte alls så stora och fina som jag hoppats på. Försökte i alla fall. Ställde hallonen i strösocker. Smälte gelehallonen i vattenbad och siktade på de små små hålen i hallonen. Men det gick så klart inte alls.
Nej, det hela slutade med att jag fick ta med tinade fula hallon och så lite riven pistagechoklad som dekoration.
 
Så här blev dom. Ja, smaken var i alla fall bra. Och alla var nöjda, utom jag.....
Gör jag om detta så lär jag handplocka hallon så jag vet att de är stora, väldigt stora.
 
Nu sitter jag här redo att åka på tjejträff. Lär bli sedvanliga diskussioner om arbeten, saker som hänt omkring oss, helt enkelt en trevlig stund.
 
Idag fick hundarna frispel och skällde igen , alla tillsammans. Jag har lärt mig att förstå vad de skäller på nu om de drar i gång på det viset. Nämligen en räv! Bezzie har jätteskarp syn och ser den på långt långt håll. Inte första gången denna räv smyger runt husknuten. Jag sprang o laddade bössan och stod och kikade länge, men se den klarade sig den gången också! Listig som en räv...
Nu lär jag åka. Hoppas du får en trevlig kväll också. Min blogg passerar nog 19000 strecket innan detta dygn gått till ända! Otroligt.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.