Translate

måndag 4 februari 2013

Strömlöst

Jaha, så lägger sig lugnet över Målviken. Strömmen är borta enligt plan några timmar nu på förmiddagen. Fast det är nästan bra. Då fick vi chansen att testa om gasolspisen verkligen fungerar utan el, om den går att tända alltså. Och det gör den. Så nu vet vi det. Blir soppa till lunch....
Blir så tyst och skönt då strömmen är väck. Helt okay för några timmar.
Minns då barnen var små och strömmen var borta vid oväder osv. Då åkte spelen fram och man umgicks o hittade på roliga saker tillsammans. Mysigt.

Vilken härlig dag vi hade i går också. Soligt och perfekt väder för en dag på isen. Vi fiskade gädda, anglade. På tre smällar fick vi två gäddor, alldeles perfekt.

 
En fin matgädda som tog kroken.
 
Vi var ett gäng på femton personer, många av dom åkte långfärdsskridskor en riktig tur runt sjön. Medans vi andra slappade och kollade anglen. Och hade en mysig samvaro.
Och så kokade vi en stor burk med Bullens pilsnerkorv över elden så alla var mätta och nöjda då var och en så småningom drog vidare.
Ja, nog har vi en stor rikedom som får ha tillgång till denna vackra natur, vi får vara ute närhelst vi vill och kan, dessutom tillsammans med goda vänner. Livet från sin bästa sida.

 
Februarisolen sänker sig över Ören.
 
På eftermiddagen åkte jag så spark själv över hela sjön hem till Målviken. Jag bearbetade min rädsla för isar. Jag tycker nämligen att det är smått läskigt. Har alltid haft stor respekt för isar och hoppar högt vid minsta smäll eller knak. Men ont ska med ont fördrivas som jag sa. Så jag tog tjuren vid hornen, eller snarare bråddar på och sparkade mig över den stora isen. Och kom hem nöjd och välbehållen. Men jag får väl erkänna att jag inte stannade till speciellt mycket för att njuta under färden, nej den resan över gick ganska snabbt....
Vackert var det i alla fall.
 
Kvällen avslutades med våfflor hemma i köket då kära svärmor o svärfar kom. Alltid så mysigt då dom tittar in.
Så följdes David o jag åt till stora staden Tranås och handlade tillsammans innan var o en åkte hem till sin lya.
Ja, en rik helg med många sköna intryck och upplevelser. Tack vänner ....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.