Translate

tisdag 22 november 2011

29.90

Hallå där. Hur har dagen varit? Bara bra hoppas jag.
Jag har sprungit mellan skrivbordet och utearbete och slängt i mig lite kaffe mellan varven. Men nyss fick jag i mig lite lasagne till middag så nu känns det rätt bra.
 Det slog mig idag att svenska handeln har hakat upp sig på något underligt vis. Har ni tänkt på att vi fortfarande ödslar tid på att läsa prislappar och skyltar för att inte tala om all reklam, där det står 29.90    119.90    32.90  etc etc....
MEN DET VAR JU LÄNGESEDAN TIOÖRINGEN  och alla andra ören FÖRSVANN!!!!
Efter denna långa tid utan ören i handeln , går vi fortfarande på den niten att tro att det är billigare för att det är under 30 kronor?
Men det är väl det som kallas för smart marknadsföring då.
Men om nu bankerna ska höra upp helt att ta emot kontanter då borde väl även handeln få tänka om, eller???? Nog är vi så smarta så vi kan handskas med kortet även om det står 30 kronor jämt på en vara? Det kanske rentav är bättre att skippa örena, då kanske vi håller i kortet lite hårdare och inte slösar så? Fast då gynnar det ju inte handeln! Hmmm, ja detta tål att fundera på. Vi får ta o göra en utredning om saken så ser vi om några år framåt i tiden om det var smart eller inte att behålla termen ören.
Trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar här om du vill.